'Kütahya İl Koordinasyon Kurulu' Tavşanlı'da Toplandı

"Kütahya İl Koordinasyon Kurulu" Kasım ayı toplantısı Tavşanlı ilçesinde yapıldı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın başkanlığında Tavşanlı Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, İlçe Kaymakam Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, TCDD Bölge Müdürü Enver Timurboğa, DSİ 3. Bölge Müdürü İlker Alsum, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Etüt ve Çevre Başmühendisi Kemalettin Karadeniz, OEDAŞ İl Müdürü Kamil Uğur Mumcu, Türk Telekom Teknik Operasyon Müdürü Özcan Gürgen, OEDAŞ Tavşanlı İşletme Mühendisi Ahmet Şiriner, Tavşanlı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Semih Çelikten, İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Ali Akar ve Yazı İşleri Müdürü Bülent Akkoç katıldı.

Toplantıda, Kütahya-Balıkesir karayolu hattında Tavşanlı şehir merkezinden geçen 4 kavşak gündeme alınarak yapılması gereken planlamalar ve projeler üzerinde istişarelerde bulunuldu.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, çalışma yapılması planlanan söz konusu bölgelerin önemine değinerek şehir içi trafik akışının kesintiye uğramadan bu yol üzerinde yeni yapılanmaların hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Toplantıya konu edilen söz konusu kavşaklar; Kuruçay yolu ve sanayi girişi, Emet Kavşağı ve İstasyon Caddesi ile Etiler Caddesi’ni Çevre Yolu’na bağlayan bölümleri kapsıyor.

Vali Şerif Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya'nın son dönemlerde devlet yatırımlarından fazlasıyla yararlandığını hatırlattı.

Devlet olarak yatırım yapacak müteşebbislere her türlü desteği ve kolaylığı sağladığını ifade eden Yılmaz, "Artık devlet, işletme ve fabrika açan bir yapıda değil. Bunları özel müteşebbisler yapıyor. Biz de devlet olarak alt yapı ve üst yapı çalışmalarına yöneldik" dedi.

Tavşanlı'ya çok güzel yatırımlar yapıldığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tavşanlı Belediyemiz ve merkezi hükümetimizin de yürüttüğü çalışmalar tamamlandığında burası çok daha modern bir görünüme kavuşacak. Son dönemde benim sevindiren en önemli proje, içme suyu projesinin hayata geçirilmesi oldu. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu bir ziyaretinde içme suyu sorununu çözeceğini söyledi ve bugün itibariyle proje ihale aşamasına geldi. Devlet hastanemizin inşaatından bu yana aşama aşama takibini yaptım. Sonunda Sağlık Bakanımızın da katılımıyla açılışını gerçekleştirdik. Bu tesise baktığımızda bile son dönemde yapılan yatırımların ne kadar büyük ve önemli oldukları görülmektedir.

Kaynak: AA