KOAH'a Dikkati Çekmek İçin 3 Kilometre Yürüdüler

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Dünya KOAH Günü etkinlikleri çerçevesinde, Yatağan ilçesinde kurum temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi

Yatağan ilçesinde Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından akciğer hastalıklarına dikkati çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Dünya Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalıkları (KOAH) Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüşe, Muğla Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, Yatağan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Sema Karakuş Yıldız, Yatağan Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Gökkuş, daire amirleri, kurum temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Yürüyüş öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Muğla Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, insanın yaşam kalitesini bozan hastalıkların gelişimindeki başrolün sigaraya ait olduğunu vurguladı. Ceyhan, "Sigaradan uzak durarak bu hastalıktan korunmak mümkün" dedi.

Ceyhan, Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün benzer etkinliklerinin süreceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Katrancı Mahallesi'nden, öğrencilerimiz ve kurum temsilcilerimiz ile yapacağımız bu yürüyüş neticesinde vatandaşlarımıza vereceğimiz üç önemli mesaj var: Birinci mesajımız, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, ikincisi sağlıklı beslenmeleri ve üçüncüsü ise yaşamları için fiziksel aktiviteyi bir görev ve ödev edinerek fiziksel aktivite yapmalarını önermektir."
Kaynak: AA