Kendilerini Engelli Öğrencilerine Adadılar

Şırnak’ta özel eğitim ve zihinsel engelliler öğretmeni olarak görev yapan Agit Uzunyol ve Süleyman Yemez, kendilerini Down sendromlu ve zihinsel engelli öğrencilerine adadı.

Kendilerini Engelli Öğrencilerine Adadılar
Şırnak Orgeneral Edip Başer İlkokulu’nda özel eğitim ve zihinsel engelliler öğretmeni olarak görev yapan Agit Uzunyol ve Süleyman Yemez, öğrencileri için büyük fedakarlık gösteriyor. Sınıfta öğrencilere resim çizmeyi, kendilerini ifade etmeyi, ihtiyaçlarını karşılayabilmeyi, şarkı söylemeyi, oyun oynamayı ve arkadaşlarıyla kaynaşmayı öğreten öğretmenler, kendilerini öğrencilerine adadı.

Öğretmenlerden Uzunyol, özel eğitim öğrencilerini çalıştırdıklarını belirterek, onların hayatlarına renk katmaya çalıştıklarını söyledi.

Onların diğer arkadaşlarıyla mutlu ve beraber yaşayabileceği statüye kavuşmalarını sağladıklarını anlatan Uzunyol, “Öğrencilerimiz çok neşeliler. Kendileriyle çok uyumlu şekilde gidiyoruz. 6 tane öğrencimiz var. Her biri bizim için ayrı bir dünyanın neferleri gibiler. Her biri bizim için ayrı bir rengi temsil ediyor. Her biri bizim için ayrı bir değerdir. Onlarla tanıştıktan sonra, onlarla beraber olduktan sonra, onlara karıştıktan sonra onların ne kadar bulunmaz değer olduklarını ve kendi içlerinde ne kadar mutlu dünyaya sahip olduklarını görüyoruz. Sizin çabanızla onları bir yerlere, büyük başarılar gösterebildiğini görünce, siz de o mutluluğu yakalıyorsunuz. Bu sevince ortak oluyorsunuz” dedi.

Süleyman Yemez ise öğrenciler için bir senede atacakları adımları baştan hesapladıklarını belirterek, “Sabır gerektiren bir iş ve her şeyden önce sevgi gerektiren bir iştir. Çocukları sevmeseniz hiçbir şey yapmazsınız” diye konuştu.

Kaynak: İHA