Kardeş Şehir, Kardeş Dernek Anlaşması

Türkiye Beyazay Derneği’nin Yurt Dışı Kurullar Toplantısı, bu yıl Makedonya’nın Üsküp şehrinde yapıldı.

Kardeş Şehir, Kardeş Dernek Anlaşması
Tavşanlı’yı temsilen Türkiye Beyazay Derneği Batı Bölge başkanı Ali Rıza Soyaslan ve Tavşanlı Şube Başkanı Fatih Pasal katıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Makedonya programı kapsamında Tavşanlı Beyazay ile İmage Plus Derneği arasında ’kardeş şehir, kardeş dernek antlaşması’ imzalandı.

İmago Plus derneği başkanı Zemrijet Bela Veseli anlaşma ile ilgili şunları söyledi: "Tavşanlı’dan gelen kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye bizim için çok önemli. Osmanlı kardeşliğimiz sözkonusudur. Tavşanlı ile kardeşlik antlaşması bizim için onurdur. Bizim hayallerimizdi bunlar. Bizler engelli müslüman türk çocuklara ücretsiz eğitim veren sivil toplum kuruluşlarıyız.Kırk öğrencimiz var ama 800’e yakın engelli çocukları sırada bekliyor. İmkânsızlıklar dan dolayı elimizden birşey gelmiyor. Bunlar zamanla hallolur. Önemli olan türk Kardeşlerimizle buluşabilmektir.Tavşanlı ya sevgilerimizi,Saygılarımızı yolluyoruz."

Türkiye Beyazay Derneği Makedonya programı kapsamında Tavşanlı-Üsküp kardeş şehir, kardeş dernek anlaşması ile ilgili Batı bölge başkanı Ali Rıza Soyaslan, "Tavşanlı, Üsküp kardeşliği ülkemize hayırlı olsun. İmage Plus derneği zihinsel engelliler okuluna inşallah bir Tavşanlı sınıfı açacağız. Bizler ziyaretlerimizde şunu gözlemledik: Makedonya hükümetini ele geçiren hristiyanların müslüman olan hiçbir hizmete katkı vermedikleri gibi dışladıklarını fark ettik. Bu engelliler dahi olsa. Onlar ne kadar dışlarlarsa dışlasınlar Türkiye her daim Makedonya müslümanlarının yanındadır" dedi.

Antlaşma Tavşanlı Beyazay Derneği Şube Başkanı Fatih Pasal ve İmage Plus Derneği Başkanı Zemrijet Bela Veseli arasında imzalandı ve konuklara umut kişisel gelişim kitabı dağıtıldı.(EFE)
Kaynak: İHA