Berat Albayrak görevi devraldı

64. Hükümetin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Berat Albayrak, görevi devraldı.

Berat Albayrak görevi devraldı
Ali Rıza Alaboyun'dan görevi devralan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 'AK Parti döneminde kurulu güç kapasitesi çok fazla arttı. Enerji Bakanlığı müthiş bir iş yaptı' dedi. Konuşmasında Türkiye'nin gelecekteki 10 yıllık enerji politikalarından bahseden Albayrak, şunları söyledi:

DENGELİ SİYASET VURGUSU YAPTI


'Son dönemde, 8-9 yıl boyunca özellikle enerji politikaları üzerinde, masanın çok farklı dönemlerinde ilişki içinde oldum. Başta Hilmi Bey olmak üzere, Taner Bey ve Ali Rıza bey olmak üzere enerji politikaları üzerinde çok önemli adımlar attık. Enerji endeksi ülkelerin gelişme seviyesiyle alakalıdır.

Türkiye doğal zenginlikleri noktasında bölgesindeki ülkelere oranla zengin değil, bunu işbirlikleriyle geliştirmek zorunda. Dengeli bir siyaset gütmek zorunda, işin ekonomik boyutu da var.

RUSYA KRİZİ

Taze sıcak bir gelişme bu gelişmenin tüm detaylarına hakim olmadan açıklama yapmak mümkün değil. Biz Rusya ile uzun geçmişe dayalı dostlukları ilişkileri olan bir ülkeyiz. Birçok farklı sektörde uzun dönendir önemli ilişkileri olan bir ülkeyiz. Sadece enerji üzerinden bakmıyorum. Kısa vadeli yaşanan olayların uzun süreli ilişkileri nasıl etkileyeceğine baktığımızda enerji konusunda pesimist bakmıyorum. Kış geliyor, doğalgaz arzı konusunda, vatandaşlarımızın müsterih olması gerektiğini düşünüyor.'