Askeri Öğrencilerden Eski Öğretmenlerine Ziyaret

İSTANBUL - Kuleli Askeri Lisesi Komutanlığı'nın Öğretmenler Günü etkinliği kapsamında, askeri öğrenciler ilkokul ve ortaokul öğretmenlerini ziyaret etti.

Bu kapsamda, Kuleli Askeri Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden Berkancan Soydan, bir öğretmeniyle mezun olduğu Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Abay Ortaokulu'nu ziyaret gerçekleştirdi. Okulda eski öğretmenleri tarafından ilgiyle karşılanan Soydan, müdürün odasında bir süre öğretmenleriyle hasret gidererek, askeri lisedeki hayatı hakkında bilgiler verdi.

Öğretmenlerine günün anısına çiçek takdim eden Soydan, üniformasıyla geldiği okulda öğrencilerin de ilgi odağı oldu.

Berkancan Soydan, daha sonra öğretmenleriyle okulu gezerek, bir zamanlar kendisinin de ders aldığı sınıflardan birine konuk oldu. Öğrencilerle tanışan Soydan, eski Türkçe öğretmeni Samim Coşkun'la sıralardan birisine oturarak, ders dinledi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir zamanlar kendisinin de bu okulda eğitim aldığını ve çok farklı duygular içinde bulunduğunu söyledi.

Öğretmenler Günü'nde eski okulunda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Soydan, "Kendimi çok mutlu hissediyorum. Bu okulda çok iyi bir ortam var. Şartları çok iyi. Şu anda burada okuyan arkadaşlar bu imkanları değerlendirsin. Eğer böyle yaparlarsa ve derslerine iyi çalışırlarsa, eminim ki birçok arkadaş buradan yetişip, benden daha iyi yerlere geleceklerdir" dedi.

Türkçe öğretmeni Samim Coşkun da öğrencilerin, bir fidan gibi çok küçük yaşta kendilerine emanet edildiğini ve onları iyi yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bir öğrencisinin Kuleli Askeri Lisesi gibi ülkenin önde gelen okullarından birisinde eğitim görmesinin kendisini gururlandırdığını ifade eden Coşkun, "Kendisini böyle üniformasıyla görünce çok mutlu oldum. Öğrencimin böyle iyi bir yere gelmesi, emeklerimizin karşılığını görmek gerçekten çok güzel. Kendisi buradayken tam anlamıyla örnek bir öğrenciydi. Hem derslerine çok iyi çalışırdı hem de çok efendi bir öğrencimdi. Kendisiyle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında, Kuleli Askeri Lisesi'nin öğrencileri mezun oldukları ilkokul ve ortaokulları ziyaret ederek, öğretmenleri ve öğrencilerle görüştü.

Kaynak: AA