Ameliyatsız dokunuşla 10 yaş gençleşin

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Volkan Tayfur, ilaçla kırışıklık tedavisi ile yüzün karakteristik özelliğinin bozulmadığını, kullanılan en iyi yöntem olduğunu söyledi.

Ameliyatsız dokunuşla 10 yaş gençleşin
Dr. Volkan Tayfur, yaptığı açıklamada, günümüzde teknolojinin günden güne ilerlemesinin, estetik alanında da bir çok cerrahi operasyonu rafa kaldırdığına dikkat çekti. İlaçla kırışıklık tedavisinin tüm dünyada milyonlarca insan tarafından gençleşmek, güzelleşmek daha az kırışık ve daha aydınlık bir yüz ifadesine sahip olmak için kullanılan bir yöntem olduğunu vurgulayan Tayfur, "Bebek iğneleri ile deri altına uygulanır. İyi hekimlerin elinde çok başarılı sonuçlar alınmaktadır. Büyük operasyonların yarattığı etki artık daha minik girişimlerle de elde edilebiliyor. Estetiğin ülkemizde ilk yaygınlaştığı dönemlerde hepsi birbirine benzer, ifadesiz yüzler neredeyse her yerde karşınıza çıkabiliyordu. Ancak teknolojiyle beraber genç, diri ama daha kendi gibi olan yüzlerin yaratılması mümkün olabiliyor" ifadesini kullandı.

Bu tedavide uygulamanın ağrısız denecek kadar rahat olduğunu ve üstten uyuşturmanın yettiğini anlatan Tayfur şunları kaydetti:

"Yaklaşık yarım saat süren bir kızarıklık dışında deride iz bırakmaz. Kişi işine ve sosyal hayatına hemen dönebilir. Etkisi üç günde başlar on dört günde yavaş yavaş oturur, ortalama dört ay devam eder. Bu süre sonunda kırışıklıklar eski halinden kötü olmaz ama gençleşmiş görüntüye alışan kişi eski haline dönünce mutsuz olabilir."

ESTETİKTE EN UYGUN MEVSİMDEYİZ

Bu işlemler için en uygun mevsimin yine sonbahar ve kış ayları olduğunu bildiren Tayfur, "Uygulanacak doz ve uygulama yerleri kişinin isteklerine ve anatomisine göre belirlenir. Ben doğal görünümlü, bakıldığında tedavi gördüğü belli olmayan uygulamaları tercih ediyorum. Bu ilacı genç yaşlarda yüz kırışıklıkların oluşmasını engellemede, kırışıklığı olan kişilerde ise daha aydınlık ve güzel bir yüze sahip olmak için kullanıyorum. İlacın uzman hekimler tarafından yapılması gereken reçete ile temin edilecek bir ilaç olduğunu lütfen unutmayın" dedi.

Bir defa yapılıp ömür boyu etkili bir ilacın henüz keşfedilmediğini bildiren Tayfur, " İlaç etkisini sinir uçlarını kapatarak gösterir. Sinirler bu durumda doğal olarak kendilerine yeni uçlar oluşturur ve çalışmaya devam ederler. İşte ilacın etkili olduğu süre de sinirlerin yeni uçlar oluşturuncaya kadar geçen zamandır. Kısaca kırışıklıkların bir süre sonra (3-6 ay) geri gelmesi doğal bir sonuçtur. Yüzün kas ve sinir yapısının iyi bilinmesi Kırışıklık tedavisi uygulamaları için önemlidir" diye konuştu.

Kırışıklık kremlerinin deride ödem yaparak yüz hareket etmezken biraz düzelmiş görüntü yarattıklarını ve kırışmayı engellemediğini bildiren Tayfur, "Kırışıklıkların azalması için kullanılan ilaç deri üzerine sürülürse alta geçemez o yüzden çok ince iğnelerle kullanılır" dedi.

Örneğin “Çocuklarım çok sert baktığımı onlara hep kızdığımı söylüyorlar” diyen biriyle “Normalde çok güzel hissediyorum ama gülünce ortaya çıkan bu çizgiler beni mahvediyor” diyen birine uygulanacak yöntemin birbirinden farklı olduğunu bildiren Tayfur, uygulamayı kişinin yaşı, sosyal çevresi, işi, tarzı ve etrafında uyandırmak istediği duygulara göre düzenliyorum. Uygulamaya gelmeden önce kişinin aynaya uzun uzun bakıp “Ben neden kırışıklık tedavisi istiyorum? Yüzümün neresinden şikayetim var?” sorularını sorması çok iyi olur" şeklinde konuştu.

TEDAVİ ÜCRETLERİ EKONOMİK

Kırışıklık tedavisi uygulamalarının ücretlerinin sanıldığı kadar yüksek olmadığını vurgulayan Tayfur şöyle devam etti:

"Birçok kişi uygulama sonrası daha az makyaj malzemesi ve krem kullandıklarını ve ilaçla kırışıklıklarından kurtulmanın daha ekonomik olduğunu belirtirler. Kullanılan ilacın maliyeti esas mesele değildir. Unutmayın ki kırışıklık tedavisi yutulan bir hap değildir. Herkese standart doz ve uygulama yapılmamalıdır. Yani esas güzellik işi yapan kişinin marifeti, uygulama sebepleri ve şekli sonucu ortaya çıkar."
Kaynak: İHA