AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Devlet olarak Türkmenlerin yanında olduklarını belirterek, “Bayır-Bucak Türkmenlerine giden TIR’ları çeviren mantık şimdi bizlere ‘neden Türkmen kardeşlerimize yardım etmiyorsunuz’ diyor. Bende bunu halkın takdirlerine bırakıyorum” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu, Ahmet Yeşilırmak ve Mustafa Ötken her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantısında parti çalışmaları ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundular. İl Başkanlığı binası toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Yurdunuseven, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bütün öğretmenlerin gününü kutladı. Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı Büyükkalecik Beldesinin yüzde 96,5 oy oranı ile beldeler arasında Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan İl Başkanı Yurdunuseven, kendilerinin de tebrik ve teşekkür belgesi aldığını söyledi.

Yurdunuseven konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz hafta Salı günü Ankara’da Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında İl Başkanları toplantısı vardı. Milletvekillerimizin yemin töreni öncesi il başkanları toplantısı gerçekleşti. Burada Sayın Başbakanımız genel bir değerlendirme yaptı. Türkiye’de ilk ona giren il, ilçe, belde ve köylerimize ödüller verildi.

Bizde burada Afyonkarahisar’ımızın adını gururla duyduk. Merkez ilçeye bağlı Büyükkalecik beldemiz yüzde 96,5 gibi bir oy ile Türkiye birincisi oldu. Aynı zamanda Kadın Kollarımız sandık yönetim kurullarını düzenlemesinde Türkiye ikincisi oldu. Bizde Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilat Başkanımız Mustafa Ataş beyden tebrik ve teşekkür belgesi ile ödüllendirildik. Geçtiğimiz Pazar günü de İl Danışma Meclis toplantımızı yaptık. AK Parti kurumsal bir parti ve her ay düzenli bir şekilde yaptığımız çalışmalarımız var. Bunlardan bir tanesi de İl Danışma Meclis toplantısıdır. Bu tür toplantılarımızı planlı bir şekilde her ay yapıyoruz. Sizlerinde takip ettiği gibi TBMM’de Meclis başkanlığı seçimi gerçekleşti. Bu seçimlerde partimiz tarafından aday gösterilen İsmail Kahraman Meclis Başkanlığına seçildi. Meclis Başkanımız Kahramanı tebrik ediyoruz.”

“TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Suriye’nin Türkmenlere yönelik Rusya destekli yaptığı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yurdunuseven, Bayır-Bucak Türkmenlerinin her zaman yanında olduklarını söyleyerek, Türkmenlere yapılan saldırıları kınadıklarını dile getirdi. Yurdunuseven, “Son günlerde Suriye’nin Rusya güdümlü Bayır-Bucak Türkmenlerine yaptığı bir zulüm söz konusu. Burada zulüm gören bütün Müslüman Türk kardeşlerimize yapılanları kınadığımızı ve lanetlediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Terörün dini, ırkı ve milleti olmaz hepsini şiddetle kınıyoruz. Bayır-Bucak Türkmenlerimize Allah’tan yardım diliyoruz. Bayır-Bucak Türkmenlerine giden TIR’ları çeviren mantık şimdi bizlere neden Türkmen kardeşlerimize yardım etmiyorsunuz. Bende bunu sizlerin takdirlerine bırakıyorum. Devlet olarak Türkmen kardeşlerimize yardımlarımız devam ediyor ve onların yanındayız” şeklinde konuştu.

İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.
Kaynak: İHA