Tgf Üyeleri'nden Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması

Türkiye Gençlik Konfederasyonu (TGF) Üyeleri Aydın’da sabah namazı sonrası şehitler için gıyabi cenaze namazı kılıp Suriye Türkmenlerine yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Tgf Üyeleri'nden Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması
Sabah namazını Aydın Efeler ilçe merkezinde bulunan Bey Camii’nde kılıp namaz sonrası basın açıklaması yaparak şehitler için gıyabi cenaze namazı kılan TGF üyeleri Suriye Türkmenlerine yönelik yapılan saldırıları kınadılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan TGF Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Barış Soyuçok, “Küresel sistem dikkatleri hep sonuçlara yöneltiyor, sebepleri gizliyor! Herkesin bu gelişmeler karşısında adil olması gerekir. Egemenlerin medya bombardımanının etkisinde kalarak resmin bir kısmını görüp, arka planına göz yummaması gerekir. Paris’te gerçekleşen saldırıları ağızlarını doldura doldura kınayanların, lanetleyenlerin kahir ekseriyetinin Paris’te yaşanan bu vahşetin nasıl geliştiğini ısrarla görmezden geldiklerini ibretle izlemekteyiz. Batılı devletlerin kendi topraklarında yaşanan bu tür hadiselerin hepsinde ortaya çıkan bir manzara ile bir kez daha karşı karşıyayız. Batılılar ve dünyayı onlarla aynı frekanstan izleyenler bu tür gelişmeleri hep ‘ilk’, ‘asıl’, ‘sebepsiz’ hadiseler olarak algılama eğilimindedirler. Oya bu açık bir körlük, daha doğrusu bir saptırmadır. Neden Paris’te ölen insanlar için ayağa kalkan vicdanlar Türkmendağında, Halep’de, Rakka’da katledilen insanlarımız için hiçbir şey hissetmez? Adalet; insanlık, vicdan tutarlılık gerektirir! Müslümanlar da can taşımakta, Müslümanlar da öldüklerinde geride acılı aileler, yakınlar bırakmaktadır. Bu yüzden herkesi adil olmaya, en azından tutarlı davranmaya çağırıyoruz. Birtakım grupların, örgütlerin gerçekleştirdikleri vahşi terör eylemlerini kınarken, lanetlerken, küresel haramilerin saldırganlıklarını görmezden gelmenin de bir haksızlık ve zulüm olduğunu hatırlatıyoruz! Emperyalist, kafir bir gücün İslam topraklarını vahşice bombalaması, gerek sivil halka, gerek mücahitlere yönelik katliamlara girişmesi karşısında sergilenmesi gereken tavır bu olamaz! Neden bu kadar sessizlik var?” diyerek Türkmenlere yapılan saldırıyı kınadı.
Kaynak: İHA