Oğlu Cinayete Kurban Giden Anne Adalet İstiyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 17 Şubat'ta kaybolan ve 5 gün sonra Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yol kenarında cesedi bulunan 19 yaşındaki Ali Hümaz'ın annesi, oğlunu öldüren zanlıların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor.

İskenderun'da gazetecilere açıklama yapan anne Döne Hümaz, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde oturdukları Nehir Apartmanı'nda görevli olarak çalışan oğlunun 17 Şubat günü kaçırıldığını söyledi.

Anne Hümaz, oğlunun o gün apartman aidatlarını toplayıp eve getirdikten sonra kazan dairesine kömür atmak üzere evden çıktığını ve bir daha eve dönmemesi üzerine aramaya başladıklarını sonuç alamayınca da durumu emniyet birimlerine bildirdiklerini belirtti.

Oğlu kaybolduktan 5 gün sonra Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yol kenarında ölü bulunduğunu anlatan Hümaz, "Oğluma 5 gün boyunca işkence yapılarak öldürülmüş. Oğlum suçluysa bir kurşunla öldürselerdi. Neden 5 gün boyunca işkence yaptılar. Bir tek oğlum vardı onu elimden aldılar. Oğlumun askerliğini ve evliliğini görecektim. Ciğerim yanıyor. Adalete güveniyor ve inanıyorum. Bunu yapanlara en ağır ceza vermelerini istiyorum" diye konuştu.

Baba Mustafa Hümaz ise, oğlunun elleri ve ayaklarının bağlı şekilde bulunduğunu kaydetti.

Oğlunun vücudunda sigara söndürüldüğünü ve 22 kurşun izi olduğunu ifade eden baba Hümaz, olayla ilgili tutuklu olan 2 kişinin en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Kaynak: AA