Muş İl Genel Meclisi Üyeleri Birim Müdürlerinden Bilgi Aldı

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin 2016 yılı hazırlık bütçesi çalışmalarını yürüten İl Genel Meclisi, birim müdürlerini toplantılara çağırarak bilgi aldı.

Muş İl Genel Meclisi Üyeleri Birim Müdürlerinden Bilgi Aldı
Muş İl Genel Meclisi, 2015 yılı yatırım programı kasım ayı 16. toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda, 6 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve önceki toplantıda alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile başlayan toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin 2016 yılı hazırlık bütçesinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İmar ve Bayındırlık ile Plan ve Bütçe komisyonlarınca görüşülmeye devam edildi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde toplantıya davet edilen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Tarımsal Hizmetler Müdürü Serkan Başak, Destek Hizmetler Müdürü Fatih Özer ve Yol ve Ulaşım Müdürü Fesih Çakır, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Birim müdürlerinin bilgi vermesi üzerine söz alarak açıklamalarda bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şakir Tuğrul, hizmetler noktasında kesinlikle eşit ve adil davranıldığını söyledi.

2016 yılı yatırım programı hazırlık bütçesinin çalışmalarının tüm il geneline eşit, adil ve aciliyet sırasına göre hazırlık yaptıklarını ifade eden Tuğrul, “2015 yılına baktığımızda Varto ve Malazgirt ilçelerinde hizmet yetersiz kaldı. Güvenlik nedeniyle ilçelerimizde birçok hizmette aksama meydana geldi. Açıkçası güvenlik bahane edildi. İstenilseydi bu iki ilçemizde de güzel hizmetler yapılabilirdi. Dileğimiz 2016 yılı yatırım programı uygulamasında bu tür olumsuz olaylar yaşanmaz ve hizmetlerimizde aksama meydana gelmez” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği birim müdürlerinin meclise gelerek bilgi vermesinden dolayı teşekkür eden Tuğrul, “Gerek seçilmişler gerekse kurum amirleri ile idareciler, bu memleketin hizmeti için elbette çok çalışacaklardır. Bu nedenle biz her zaman yaptığımız işin takipçisiyiz ve takip etmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile 2016 yılı hazırlık bütçesinin şimdiden ilimize hayırlı olmasını temenni eder, memleketimizin kalkınmasına vesile olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan asfalt çalışmaları hakkında bilgi veren Yol Şube Müdürü Fesih Çakır, “450 ile 500 kilometre arasında stabilize taşıdık. Bu da 500 bin metreküp stabilize demektir. Bunu ihale edersek stabilizenin bize resmi birim fiyatının kilometresi 13 bin liradır ve artı KDV’si var. Bunun birde serme sıkıştırması var” dedi.

Hasköy ilçesinde bulunan barit fabrikasında herhangi bir çalışmanın olup olmayacağı konusunda söz hakkı alarak açıklama yapan AK Parti Meclis Üyesi Hüsamettin Altan ise, “Hasköy’de bulunan barit fabrikası yolu için beraber bir protokol yaptık. O yolun işçiliği bize ait olmak üzere, malzeme alımını onlar yapacak şekilde o yolu güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA