MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdağ'dan 'Bayırbucak' Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Bayırbucak bölgesinde Rusya ve Suriye rejimi tarafından saldırılara maruz kalan Türkmenlere destek olunması gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdağ'dan 'Bayırbucak' Açıklaması
Beraberindeki partililer ile Yayladağı ilçesinde bulunan ve Suriye sınırının sıfır noktası olan Kızılçat bölgesine gelen Özdağ, Suriye’de yaşanan çatışmalar hakkında askeri yetkililerden bilgi aldı. Özdağ, yaptığı açıklamada, "Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize destek için bugün burada hep birlikteyiz. Suriye sınırında maalesef insanlık dramı yaşanıyor. Türkmen kardeşlerimiz ağır bombalar altında perişan oluyorlar. Türkiye’nin aldığı tedbirleri yeterli görmüyoruz. Biz de meseleyi yerinde incelemek için Hatay’dayız" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından görevlendirilerek gelişmeleri yerinde izlemek için Hatay’da bulunduklarını ifade eden Özdağ, ”İnsani yardımların çok önemli olmakla birlikte bu tür durumlarda sadece insani yardımların yeterli olmadığını da kabul etmek gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük ve güçlü bir devlettir. Türkiye’nin milli menfaatlerini koruma ama aynı zamanda çevre coğrafyalardaki kardeşlerimizin insan haklarından kaynaklanan hukukunu da savunma anlamında daha etkili sonuçlar ortaya çıkaracak adımları atmalarının vakti gelmiş ve geçmektedir" diye konuştu.

Ümit Özdağ, "Bayırbucak bölgesinin düştüğü" yönündeki haberlerin sorulması üzerine, ”Hayır bölge düşmemiştir. Türkmenler bölgelerini ve varlıklarını savunmaya devam etmektedirler. Bazı kaynaklarda son günlerde ifade edilen Rus ve Suriye güçlerinin IŞİD’e, diğer örgütlere karşı savaştığı iddiası doğru değildir. Bunun altını çizerek söylüyorum. Bugün Suriye rejiminin Bayırbucak’ta izlediği politika ne Suriye’nin toprak bütünlüğüne hizmet eder ne bölgenin istikrarına hizmet eder. Bu vesileyle Moskova’yı da Türkiye’nin çok daha ağır bir dille uyarması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Özdağ başkanlığındaki MHP heyeti, Kızılçat bölgesindeki incelemelerinden ardından Yayladağı ilçesinde bulunan Türkmen kampını ziyaret ederek bölgeden ayrıldılar.
Kaynak: İHA