Kıbrıs Müzakereleri

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis, Kıbrıs'ta devam eden müzakere süreci çerçevesinde ara bölgede bir araya geldi

Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için sürdürülen müzakereler çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Lefkoşa'daki ara bölgede bir araya geldi.

İki lider, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliğinde, ara bölgede bulunan BM İyi Niyet Misyonu Ofisi'nde görüştü. Yaklaşık 4 saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Görüşmeye BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'in yanı sıra Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ve Rum müzakereci Andreas Mavroyiannis ile diğer yetkililer katıldı.

Yoğunlaştırılmış müzakereler kapsamında son olarak 20 Kasım'da bir araya gelen liderler, 25 Kasım'da ara bölgede yeniden görüşecek. Şubat 2014'te imzalanan ortak açıklama sonrasında yeniden başlayan müzakereler, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın göreve gelmesinin ardından ivme kazanmıştı.
Kaynak: AA