İslamı Finansmana Büyük İlgi

Uluslararası Ticaret?Finansmanı İslami Kurumu tarafından 31’inci İSEDAK Başkanlar Toplantısı kapsamında sunulan raporda, son 1 yılda İslam Kalkınma Bankası’na üye 56 ülkede toplam 6 milyar 152 milyon dolarlık kredilendirmeye onay verilirken bu rakam Türkiye’de 935 milyon dolar oldu.

İslamı Finansmana Büyük İlgi
İslam Kalkınma Bankası (IDB) bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Ticaret?Finansmanı İslami Kurumu (International Islamic Trade Finance Corporation - ITFC) bir yılı kapsayan raporunu, 23 Kasım’da İstanbul’da başlayan 31’inci İSEDAK Toplantısı kapsamında delegelerle paylaştı. ITFC tarafından yayınlanan rapor, İslam Kalkınma Bankası’na üye olan ve aralarında Türkiye’nin de dahil olduğu toplam 56 ülkedeki İslami finansman kullanımına ilişkin rakamları içeriyor. Son yılı temel alan rapor kapsamında Türkiye, İslami finansmanı en çok önemseyen ülkelerden biri olarak belirtiliyor.

Rapora göre; ITFC tarafından son yıl dönemde 56 ülkede onay verilen kredilendirme miktarı 6 milyar 152 milyon dolar seviyesindeyken, bu rakam, Türkiye’de 935 milyon dolar seviyesinde oldu.

Uluslararası Ticaret?Finansmanı İslami Kurumu (ITFC) CEO’su Dr. Waleed Al-Wohaib, rapora ilişkin, “ITFC’nin Türkiye finans sektöründeki tedarik zinciri, her geçen gün olgunlaşıyor. Antrepo ve Serbest Bölgeler’e dair operasyon yapımızın başarılı bir şekilde oturmasının ardından ITFC olarak iş yapabildiğimiz alanları genişletmek istiyoruz. 2016 yılıyla birlikte odak noktamız SPK, BDDK, Takasbank, Borsa Konya ve Borsa İstanbul işbirliğiyle ticari finansman ürünleri temelinde sermaye piyasaları olacak. İslami kurallara uygun olarak gelişim süreçleri devam eden bu ürünlerin küresel ölçekteki İslami bankaların hazine departmanlarının ihtiyaçlarına hizmet etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA