İskenderun'da Özel Okuldan Kan Bağışı Rekoru

Hatay’ın İskenderun ilçesinde eğitim öğretim vermekte olan Özel Yükseliş koleji Kızılay ile ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyasında 200’ün üzerinde bağış toplayarak özel okullar arasında Türkiye rekoru kırdı.

İskenderun'da Özel Okuldan Kan Bağışı Rekoru
Türk Kızılayı ve Yükseliş Koleji tarafından ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganı ile düzenlenen kan bağışı kampanyası yoğun ilgi görgü. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türk Kızılayı ile ortaklaşa düzenlenen ve iki gün süren kampanyaya emniyet teşkilatı, gazeteciler, motosiklet tutkunları, kamu yöneticileri ve görevlileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri öğrenci velileri ve vatandaşlar destek verdiler.

Gönüllü kan bağışçılarına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Yükseliş Koleji kurucu ortağı Yılmaz Tunç ve Genel Müdür Yardımcısı Aykut Davut Öktem tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Kızılay yetkilileri alınan bağışların 200 ünite kanın üzerinde olduğunu ve özel okullar arasında Türkiye genelinde bu rakama ilk kez ulaşıldığına vurgu yaptılar.

Özel Yükseliş Koleji 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 43 öğretmeninin organ bağışı ile yine Türkiye rekoruna ulaşmıştı.
Kaynak: İHA