Gönüllü Doktorlar Şifa Dağıtacak

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yurt dışından gönüllü gelen 4 doktor, konteyner sağlık merkezinde Suriyeli hastaları muayene edecek

Hayırseverler tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kurulan konteyner sağlık merkezinde yurt dışından gönüllü gelen 4 doktor, 4 gün süreyle Suriyeli hastalara hizmet verecek.

Katar Hayır Cemiyeti aracılığıyla Mısır, Kuveyt ve Katar'dan gelen 4 doktor, kaldıkları süre içerisinde 600 Suriyeliye hizmet vermeyi hedefliyor.

Katarlı doktor Abdullah Ennümeyyi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilerin yanında olmak ve onların yaralarına şifa bulabilmek için 2013 yılından bu yana hizmet veren Emel Geçici Sağlık Merkezi'ne destek olmak adına geldiklerini kaydetti.

Hastanede 4 gün kalacaklarını ifade eden Ennümeyyi, "Savaştan etkilenen bu insanların yanında olduğumuzu hissettirmek adına buraya geldik. Farklı rahatsızlığı bulunan hastalar için ameliyat dahil birçok tedavi uygulayacağız. 4 günün sonunda 600 Suriyeli kardeşimize ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Katar Hayır Cemiyeti Müdürü Ali Abdullah ise gönüllü olarak gelen 4 doktorun merkezde bulunan diğer doktorlarla Suriyeli hasta ve yaralıları tedavilerini birlikte yürüteceğini kaydetti.

Abdullah ayrıca, Suriyelilere daha iyi imkan sunabilmek için fikir alışverişinde de bulunacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA