Çivisiz Mescit İbadete Açıldı

Ordu’ya yaz döneminde gelen yerli ve yabancı turistlerin Boztepe’de veya teleferik alt istasyonu civarında ibadet ihtiyacına cevap vermek amacıyla mescit inşa edildi.

Çivisiz Mescit İbadete Açıldı
Altınordu ilçesi Teleferik alt istasyonunun bulunduğu ve Bülbül Deresi’nin denizle buluştuğu bölgede Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen mescit, çivisiz cami olarak bilinen İkizce ilçesinde 1600’lü yıllarda yapılan tarihi Laleli Camisi’nden esinlenerek inşa edildi. Şadırvan, abdesthane ve oturma grupları ile birlikte 144 metrekare alan üzerine çevresiyle uyumlu olacak şekilde planlanan mescidin inşasında hiç çivi kullanılmadı. 54 metrekare olan zemin katı erkeklerin, 32 metrekare olan üst katı ise kadınların namaz kılabileceği şekilde düzenlenen mescidin mihrap, minber, kürsü ve mahfil kirişleri de ahşap oyma işçiliği ile yapıldı.

235 bin liraya mal olan çivisiz mescit Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla ibadete açıldı.
Kaynak: İHA