Akçadağ'da Muhtarlara Bilgisayar Dağıtıldı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde muhtarlara dizüstü bilgisayar dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akçadağ Öğretmenevi'nde düzenlenen törende konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, devletin temsilcisi muhtarların önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek, "Görevlerinizin, yetkilerinizin artması bizi mutlu eder. Bilgisayarların muhtarlık hayatınızda hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyor, güzel hizmetler yapmanızı temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da mahallelerde ilk muhatap oldukları ve bilgi aldıkları muhtarlarla işbirliğinin önemine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Büyükşehir statüsü Malatya için, yerel kalkınma ve bütünlük için çok önemli. Her bölgenin hızlı kalkınması gerekiyor. Her geçen gün büyükşehirin faydaları, katkıları, getirisi görülüyor. Büyükşehirle artık sadece merkezde değil, bütün yerleşim alanlarında muhtarlarımızla daha sıkı işbirliği içerisindeyiz. Muhtarlarımızı kendi ekibimizden sayıyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan, kalıcı hizmetler getirmek, temel amacımız."

- 60 dizüstü bilgisayar dağıtıldı

Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş da muhtarlara e-devlet, iletişim, yazışma ve bilgisayar kullanımı eğitimi verilmesi için proje hazırlayarak İçişleri Bakanlığına gönderdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Projemiz 48 bin 800 lira bütçeyle onaylandı. Proje içerisinde Çanakkale gezisi de vardı. Çanakkale gezisini gerçekleştirdik. Bilgisayar eğitimini da aldık. Şimdi pratik eğitime geçeceğiz. Proje kapsamında 30 tablet geldi ancak bunu belediyelerimizin desteğiyle 60 dizüstü bilgisayara çevirdik."

Törene Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan da katıldı.

Kaynak: AA