Kastamonu'da Hak Ve Eşitlik Partisi Suriyeli Türkmenler İçin Toplandı

Kastamonu’da Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Suriye Türkmenlerine yönelik saldırılara tepkilerini göstermek amacıyla eş zamanlı 6 ilde basın açıklaması gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında Türkmenlere yönelik yapılan saldırılar protesto edildi.

Kastamonu'da Hak Ve Eşitlik Partisi Suriyeli Türkmenler İçin Toplandı
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Suriye Türkmenlerine yönelik saldırılara tepkilerini göstermek amacıyla aralarında Kastamonu’nun da bulunduğu İzmir, İstanbul, Gaziantep, Ankara, Eskişehir’de Suriye Türkmenlerine yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Mart 2011’de Suriye’de başlayan iç savaş sonrasında yüz binlerce insanın yaşamını yitirdiğini, milyonlarca insanın ise vatanından göç etmeye zorlandığını ifade eden HEPAR Kastamonu İl Sorumlusu Ali Özçağıl, "Bazı dünya devletlerinin Suriye üzerinde güttüğü yanlış politikalar sonrasında ortaya çıkan illegal yapılanmalar bölgeyi adeta ateşe atarak kaosa sürükledi" dedi.

"TÜRKMENLER KADERLERİNE TERK EDİLMİŞTİR"

Savaşlarda hiçbir savunma gücü olmayan sivil halkın öldürüldüğünü, dünyanın ise yaşananlara seyirci kaldığını kaydeden Ali Özçağıl: “Bu katledilen halklardan biride yüz yıllardır bu bölgede yaşayan savunmasız Türkmen kardeşlerimizdir. Rusya’nın yaklaşık on gündür havadan ve denizden ağır bombardıman altında tuttuğu Bayırbucak bölgesi ve Türkmendağı’na karadan ise Esad güçleri, İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah terör örgütü taarruza geçmiştir. Türkiye’nin hemen yanı başında bulunan bu bölgedeki katliamlar ülkemiz sınırlan içerisinden bile gözle görülen bir hal almıştır. 50’den fazla Türkmen köy ve kazasının bulunduğu Bayırbucak bölgesinde sınır hattında bulunan çadır kent ve yerleşkelerini de dahil ettiğimizde 100 binin üzerinde savunmasız sivil yaşamaktadır. Bu siviller kaderlerine terk edilmiştir. Saldırılara karşı Türkmendağı’nda bölgeyi korumak için hafif silahlarla direnmeye çalışan Türkmen kardeşlerimiz ise ağır zayiatlar vermektedir. Türkmendağı’nın düşmesi demek düz bir ovada bulunan Bayırbucak bölgesinde ilerlemenin ve katliamların daha da kolaylaşması demektir. Bu nedenle katliamların hız kazanmaması için acilen gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA