Eski Milletvekili Pehlivanoğlu'nun Vefatı

Pehlivanoğlu için TBMM'de tören düzenlendi

Eski Ordu Milletvekili Cavit Şadi Pehlivanoğlu için, TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Pehlivanoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TBMM Başkan adayı AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, bazı eski bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri ile Meclis çalışanları katıldı.

Törenin ardından, Cavit Şadi Pehlivanoğlu'nun çocukları Selçuk ve Seçkin Pehlivanoğlu da taziyeleri kabul etti.

Cavit Şadi Pehlivanoğlu'nun cenazesi yarın Rize'nin Fındıklı ilçesinde ikindi namazını takiben aile mezarlığında toprağa verilecek.

- Pehlivanoğlu'nun öz geçmişi

Cavit Şadi Pehlivanoğlu, 1927 yılında Rize'nin Fındıklı ilçesinde doğdu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra çeşitli şirketlerde bakanlık temsilcisi, hukuk müşaviri yönetim kurulu üyesi ve genel müdürlük, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreterliği yaptı.

Pehlivanoğlu, 1975-1983 yılları arasında TBMM Danışma Kurulu üyeliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyeliği, Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı ve Devlet Planlama Müsteşarlığı Müşavirliği görevlerinde bulundu.

1961-1965-1991 yıllarında yapılan milletvekili genel seçimlerinde Ordu Milletvekili olarak parlamentoya giren Pehlivanoğlu, Çalışma ve Milli Eğitim Komisyonu, İktisadi ve Devlet Teşekkülleri Murakebe Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği, Başkanlık Divanı İdare Amiri ve siyasi parti genel başkan yardımcılığı görevlerinde de yer aldı.
Kaynak: AA