Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'ye 'Evladı Fatihan Beratı'

Uluslararası Balkan Federasyonunun Balkan ülkelerine katkıda bulunmuş önemli şahsiyetlere verdiği "Evladı Fatihan Beratı"nın dördüncü sahibi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir'de bir otelde düzenlenen törene, Altepe'nin yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Balkan dernekleri temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Selimler, 2015 yılının "Evladı Fatihan Beratı"nı Altepe’ye takdim etmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Selimler, Balkanlar'da hangi ülkeye bakılsa Altepe’nin ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin izlerinin göründüğünü vurguladı.

Altepe de Uluslararası Balkan Federasyonu yetkililerine teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bursa’da gerçekleştirdiğimiz çalışmalar örnek olmuş ve bize taleple geldiler. ‘Üsküp’te 4 adet tarihi eserimiz var, restore edebilir miyiz?’ dediler. ‘Tamam’ dedik ve başladık. O gün bugündür çalışmalara devam ediyoruz. Balkan ülkelerinin neresinde bir ecdat yadigarı eser varsa restore ediyoruz. Bugün sadece Bulgaristan’da gece gündüz çalışan 6 şantiyemiz var. Balkan ülkelerinin tamamında 15 şantiye ile yoğun faaliyet gösteriyoruz. 19 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. Kitaplar basarak, onlara ecdadı anlattık. İftar davetleri, çeşitli organizasyon ve ziyaretlerle birlik ve beraberlik oluşturduk. Bugün Bulgaristan, Kosova ve Makedonya’da yaşayanların tamamına yakınının Bursa’da akrabası var. Dolayısıyla biz akrabayız, dindaşız. Tek isteğimiz, akrabalarımızın mutlu olması, kendi ayaklarının üzerinde durmasıdır. Bu nedenle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Balkan ülkelerindeki her bir ferdimizin mutlu etkin olabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Daha sonra Selimler, Altepe’ye beratını takdim etti.

Kaynak: AA