Aydın'da Deve Güreşi Etkinliği

Ege Bölgesi'nde kış aylarının önemli etkinlikleri arasında yer alan deve güreşlerinde sezon, Aydın'ın Söke ve Karpuzlu ilçelerinde düzenlenen güreşlerle açıldı

Ege Bölgesinde kış aylarının önemli etkinlikleri arasında yer alan deve güreşlerine Aydın'ın Söke ve Karpuzlu ilçelerinde düzenlenen güreşlerle başlandı.

Söke'nin Güllübahçe Mahallesi'nde Söke Gençlikspor Kulübü yararına yapılan güreşlere, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ilgi olmadı.

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde 80 pehlivan devenin katıldığı etkinlik, duayla başladı.

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Metin Çetin, sezonun ilk deve güreşlerinin yapıldığını, bu yıl güreşlere yeni düzenlemeler getirdiklerini belirtti.

Çetin, "Güreşlerin kültürümüze uygun olarak yapılması için bu yıl bazı uygulamalar aldık. Deve güreşlerinin seyirci kitlesi her geçen gün artan, izleyiciyi çeken bir organizasyon olmasını diliyoruz. Türk gelenek ve göreneklerine uygun güreşleri izleyeceğiz" dedi.

Daha sonra başlayan deve güreşlerinde, sıcağın da etkisiyle bazı develerin güreşmekten kaçındığı gözlendi.

Öte yandan, Karpuzlu Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen deve güreşi etkinliği, Karpuzlu Güreş Arenası'nda gerçekleşti.

Kadınlar ve çocukların ücretsiz izlediği güreşleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de takip etti.

Duanın ardından kurban kesilerek başlayan etkinlikte Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 140 pehlivan deve güreşti.

Kaynak: AA