40 Bin Türkmen Göç Etmek Zorunda Kaldı

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay, Rus uçaklarının havadan, Hizbullah ve Esad askerlerinin karadan saldırdığı Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım götürdü.

40 Bin Türkmen Göç Etmek Zorunda Kaldı
Hatay’ın güneyindeki Bayır-Bucak Türkmenleri katliam tehdidiyle karşı karşıya. Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran’ın binlerce milis desteğiyle Türkmen dağında ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzere. Yapılan katliam nedeniyle 40 bin sivil göç etmek zorunda kalırken, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Kızılay Adana Şube Başkanlığı Türkmenler için seferber oldu. Yayladağı’nda sınırı geçerek Türkmenlere ulaşan iki kurum burada savaş sırasında zor durumda kalan sivillere giyecek, yiyecek ve sağlık yardımında bulundu.

SALDIRILARA ’DUR’ DENİLMELİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Fatih Karayandı, Esad, Hizbullah ve Rus uçaklarının saldırılarını bitirmemesi durumunda büyük bir insanlık dramının ortaya çıkacağını belirterek "Topraklarını savunan muhalifler, hiçbir IŞİD’linin bulunmadığı bölgeyi 15 gündür bombalayan Rus uçaklarının bombaları altında geri çekilmek zorunda kaldı. İran destekli rejim militanları Türkmen dağına girdi. Esad ordusunun stratejik Gımam tepesini almasıyla ilk adımını attığı Bayır Bucak harekatında dün, bölgenin merkezi durumundaki Kızıldağ’ın da alınmasıyla Bayır Bucak genelinde Rusya-Esed hakimiyeti kuruldu. Biran önce buna bir ’dur’ denilmeli. Türkiye’den güçlü bir sesle bunun önüne geçilmeli. Kurtuluş Savaşında Çanakkale ne ise şimdi de Türkmen dağı, Bayır Bucak Türkleri odur."

Yardıma giden ekibin o sırada atılan bombalardan yaralanan sivillere müdahalede bulunduğu belirtildi.
Kaynak: İHA