Şırnak'ta PDR Öğretmenlerine Sertifika

Şırnak'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezince düzenlenen "psikoeğitim seminieri"ni başarıyla tamamlayan psikolojik danışma ve rehberlik (PDR) öğretmenlerine sertifikaları verildi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi formatörlerinden Deniz Bilgir tarafından verilen seminerin tamamlanmasının ardından Şırnak Öğretmenevi Toplantı Salonunda sertifika töreni düzenlendi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Çiftçi Dengiz, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Aksüt ve PDR öğretmenleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, hizmet içi eğitimlerin önemine değinerek, bu tür eğitimlerin öğretmenlerin yanı sıra şehrin gelişmesine de katkı sunduğunu belirtti.

Tüm olumsuzluklara rağmen hayatın devam ettiğini ifade eden Yılmaz, "Öğretmelik görevi kutsal bir meslektir. Zor bir meslektir ve iş gücünüz insandır. Rehber öğretmenlerin iş gücü biraz daha fazladır. Buradaki seminerde almış olduğunuz eğitim umarım yeterli olmuştur. Sizlerde burada seminerden almış olduğunuz eğitimi, bilgi ve birikiminizi öğrencilerinize yansıtırsınız" dedi.

Konuşmaların ardından "psikoeğitim seminieri"ni başarıyla tamamlayan PDR öğretmenlerine sertifikaları verildi.

Kaynak: AA