Keşan'da Voleybola Büyük İlgi

Edirne’nin Keşan ilçesinde Bayan Voleybol kategorisinde faaliyet gösteren 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü, 2015-2016 sezonu için altyapı çalışmalarına yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla başladı.

Keşan'da Voleybola Büyük İlgi
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak ilçedeki okullarda sporcu taramalarını gerçekleştiren 1923 Keşan GSK, taramalarda seçilen oyuncularla ilk antrenmanını Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda yaptı. 3 okuldan yaklaşık 200 kız sporcunun katıldığı antrenmanı İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Kulüp Başkanı Turgay Balcı, Başkan Yardımcısı Celalettin Durmaz, Voleybol Şube Sorumlusu Ali Serçiler ile Basın Sözcüsü Sinan Engin ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdin Dalgıç izledi.

Öğrenci velilerinin de yoğun katılım gösterdiği antrenmanlarda 1923 Keşan GSK Antrenörü Tayfun Pişiren ve Yardımcı Antrenör Elif Deniz, okul taramalarında seçilen öğrenciler arasından seçmelerde bulundu.

BALCI: "HEDEFİMİZ KEŞANLI ÇOCUKLARDAN OLUŞAN KADROLAR KURMAK"

Kulüp Başkanı Turgay Balcı okul taramalarının önümüzdeki haftada devam edeceğini belirterek, "Keşan’da Keşanlı çocukların olacağı kadrolar kurmak için bu yola çıktığımızda hep altyapı diyorduk. Altyapıya oldukça önem veriyoruz. Bu anlamda çalışmalarımıza okullardan başladık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile yaptığımız iş birliği sayesinde Keşan’daki okullarımızda taramalar gerçekleştirerek voleybola meraklı 2002-2005 doğumlu kız çocuklar arasından seçmeler gerçekleştirdik. İlk olarak gezdiğimiz Ahmet Yenice ve Yekta Baydar Ortaokulu’nda çok ciddi bir taleple karşılaştık. Yaklaşık 200 öğrencinin voleybol oynamak istemesi nedeniyle okul taramalarımıza ara verdik ve ilk olarak bu iki okuldaki yetenekli oyuncular arasında seçmeler gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızda gördüğümüz bu ilgi bizlere daha çok çalışma şevki veriyor. Umuyoruz yaptığımız bu çalışmaların sonucunda transferlerle değil, artık Keşanlı çocuklarımızla takımlar kurup, başarılar elde edeceğiz. Ben bu anlamda bizlere çok büyük destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlker Erarslan’a ve Keşan Kaymakamımız Nuri Özder’e çok teşekkür ediyorum" dedi.

ERARSLAN: "BU ADIMI İLÇEMİZİN SPOR ANLAMINDAKİ BAŞARILARININ İLK ADIMI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM"

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan ise gördüğü tablo karşısında oldukça mutlu olduğunu belirterek, "İnşallah öğrencilerimizin gerek spor kulübüyle altyapılarının sağlam olması gerekse okullarımızın da okul sporlarında başarılı olması bu işbirliğinin neticesinde çok güzel bir yere gelecek. Ayrıca bu iş birliği sadece başarı değil, öğrencilerimizin de kişisel ve fiziki anlamda daha çok gelişmelerine fayda sağlayacak ve spor anlamında daha iyi yerlere gelmesini sağlayacak. Ben bunda emeği geçen Spor Kulübümüzün Başkanı Turgay Balcı beye ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Sayın velilerimizin ilgileri de çok iyi. Öğrencilerimizin mutluluklarına şahit olduk. Bu mutluluklarını sportif ve akademik anlamdaki başarılarında da göreceğimizi düşünüyorum. Ben bu adımı ilçemizin spor anlamındaki başarılarının ilk adımı olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kaydetti.

1923 Keşan GSK’nin okul taramalarına önümüzdeki haftalarda Keşan’daki diğer ortaokul ve liselerde devam edileceği açıklandı.
Kaynak: İHA