ESDER Başkanı Çelikus Açıklaması

"Kapitalizmin mutsuzluğa sürüklediği dünya toplumu için tek ilaç sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşım medeniyeti ahiliktir"

ANKARA - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, kapitalizmin mutsuzluğa sürüklediği dünya toplumu için tek ilacın sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşım medeniyeti ahilik olduğunu belirtti.

Çelikus, yazılı açıklamasında, işverenlerin Türkiye'nin daha hızlı büyüme ve gelişmesi adına, işçilerinin yararına kazançlarını paylaşmalarının önemli olduğunu ifade ederek, "Bu durum tavsiye olarak kalmamalı uygulamaya geçirilmelidir. Çünkü kazancından paylaşarak işçisine veren işveren verimliliği artırmış olacaktır. Kapitalizmin mutsuzluğa sürüklediği dünya toplumu için tek ilaç sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşım medeniyeti ahiliktir" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada gelir eşitsizliğinin arttığına, gelir dağılımında uçurumların oluştuğuna dikkat çeken Çelikus, şunları kaydetti:

"Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'ın araştırmasına göre, dünyadaki en zengin yüzde 1'lik kesimin mal varlığı, gelecek birkaç yıl içinde geri kalanların toplam mal varlığına denk düşecek. Yaklaşık 785 milyon aç insanın olduğu dünyada 538 milyon obezite insan var. Paylaşmaktan yoksun bir dünya toplumu haline geldik. Tehlike çanlarının çaldığını gösteren bu durum neo-liberal politikaların artık geçerliliğini yitirdiğini gösteriyor. Bu bir kapitalizm gerçeği. G-20 zirvesinde üzerinde durulan bu durum iş ve yönetim mecrasında da kapitalizmin artık dünyaya mutluluktan çok sorun getirdiğidir."
Kaynak: AA