Yedi Güzel Adam Söyleşileri

Yedi Güzel Adam söyleşileri kapsamında Şair Alaeddin Özdenören anıldı.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Alaeddin Özdenören'in ikiz kardeşi Rasim Özdenören ile Yazar Recep Garip katıldı.

Rasim Özdenören, Alaeddin Özdenören'in yeterince tanınmadığını belirterek, "Edebiyatı şahsiyeti hususunda hala hakkıyla tanınmış değil. 'Açılıyorum' kitabı Alaeddin’in ölümünden sonra yayınlandı. 'Açılıyorum' Türkçede beni geçen tek nesir diyebilirim. Türk nesrinin en nadide metinleridir" dedi.

Alaeddin Özdenören'in çok küçük yaşlarda şiir yazmaya başladığını aktaran Özdenören, "Nenem mukallit birisiydi. Bize Köroğlu, Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı hikayeleri anlatır, bu hikayelerin içinde geçen şiirleri de onun ahengiyle okurdu. Alaeddin o şiirleri nineme daha sonra tekrarlatır ve ezberlerdi. Kendisi de o tür şiirler yazmaya heves ederdi" ifadelerini kullandı.

Eski Milletvekili yazar Recep Garip de, Alaeddin Özdenören'in şiirleri ve denemeleri üzerine ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini kaydederek, "Felsefi derinlikleri olan iyi denemelerden oluşan bir dosya verdi bana. 'Günü geldiğinde bunu yayınlarsın' dedi. Onu bir emanet olarak verdi bana. Altı ay öncesine kadar ifade etmedim. Önümüzdeki aylarda yayınlanacak bir eserdir bu" diye konuştu.

Programın sunucusu Selahattin Kocaaslan, Alaeddin Özdenören'in "Habersiz", "Kerem’in Çantası", "Kerem’e Ağıt" şiirlerini seslendirdi.

Kaynak: AA