Turhal'da İnternet Kafe İşletmelerine Eğitim Verildi

TOKAT - Tokat'ın Turhal ilçesinde kaymakamlık tarafından internet kafe işletmecilerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, "İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkındaki Yönetmelik" kapsamında ilçede faaliyet gösteren internet kafe sahiplerine yönelik eğitim programı gerçekleştirildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen programda kaymakamlık bilgisayar işletmenleri Zehra Soydan ve Ömer Faruk Özdemir, bilgisayar öğretmeni Sami Yencilek ve Kahveciler ve Berberler Odası Başkanı Mehmet Deveci tarafından internet kafe sahiplerine eğitim verildi.

Kaymakam Bünyamin Yıldız, yönetmelik gereği bilgisayar oyunları, internet bağımlılığı ve medya şiddeti konularında eğitim verildiğini belirterek, "Toplum düzeni hepimiz için çok önemlidir. İnternette toplum ve bireyler yararına kullanıldığı zaman önemi daha da artmaktadır. Bu konuda internet kafe işletmecilerinin üzerine düşen en büyük görev yasalar çerçevesinde hizmet vermektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA