Suriyeli Çocuklar Eğitimden Vazgeçmiyorlar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli çocuklar, eğitimlerini kendileri için açılan geçici eğitim merkezlerinde sürdürüyor

HATAY - Suriye'deki iç savaş nedeniyle aileleriyle Türkiye'ye sığınan çocuklar, yarım bıraktıkları eğitimlerine kendileri için açılan geçici eğitim merkezlerinde devam ediyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocuklara hizmet veren El Selam Okulu'nda da bin 700 öğrenci eğitim görüyor.

Büyük bir hevesle okula giden çocuklar, savaşın yarım bıraktığı hayallerini Türkiye'de tamamlamaya çalışıyor. Çocuklar, okulda Türkçe, İngilizce, matematik, beden eğitimi ve resim gibi dersler alıyor.

Öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği derslerin başında da Türkçe geliyor. Çocuklar, sığındıkları ülkenin dilini öğrenmek için yoğun çabada bulunuyor.

Suriye'nin Hama kentinden 4 yıl önce gelen Ahmet Hacı (13), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimine Türkiye'de devam ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Reyhanlı'da ailesiyle hayatlarına zorda olsa devam ettiklerini anlatan Hacı, ''Savaştan kaçıp tekrar normal yaşamımıza dönmek bizi çok yordu. Okuluma devam ettiğim için çok mutluyum. En sevdiğim derslerin başında Türkçe geliyor. Türkçe öğrenip hayatımı daha da kolaylaştırmak istiyorum" diye konuştu.

- "Türkçe'yi bir ayda öğrendim"

Halep'ten gelerek Reyhanlı'da eğitimini sürdüren 8. sınıf öğrencisi Nur Mekkavi ise Türkiye'nin kendilerine kucak açmasının dışında eğitimlerini de tamamlamalarına büyük destek olduğunu ifade etti.

Ülkesindeki savaşın bir an önce bitmesini dileyen Mekkavi, "Burada olmaktan dolayı huzurluyuz. Okul yaşamım kaldığı yerden devam etti. Türkçe dersleri bizim en çok beklediğimiz dersler arasında. Ben Türkçeyi bir ayda öğrendim, eksiklerim var ancak onları da kısa zaman içinde tamamlayacağım" dedi.

El Selam Okulunda 70 öğretmen bin 700 Suriyeli öğrenciye Türkçe dersi veriyor.
Kaynak: AA