Sidemir İşçileri Maaşlarını Alamayınca Çatıya Çıktı

Sivas Demir Çelik İşletmeleri’nde (SİDEMİR) çalışan ve 4 aydır ücretlerini alamayan işçiler, bağlı bulundukları sendika binasının çatısına çıkarak duruma tepki gösterdi.

Sidemir İşçileri Maaşlarını Alamayınca Çatıya Çıktı
Bir ay önce üretimi durdurulan ve 4 aydır ücretlerini alamayan SİDEMİR işçileri geçen hafta bir süre eylem yapmış ve şirkete kayyum atanması nedeniyle eylemlerine ara vermişti. Salı günü kayyum heyeti ile görüşen işçiler fabrika genel müdürü tarafından işten çıkarılacaklarının söylenmesi üzerine bugün kent meydanında toplandı. Bir süre kent meydanında bekleyen işçilerden 20 kişi daha sonra Çelik-İş Sendikası’nın bulunduğu Kavukçu İşhanı’nın çatı katına çıktı. Maaşlarını alamadıklarını, aç olduklarını söyleyen işçiler çatıda eylem yaptı. Yaklaşık 100 kişilik işçi grubu da alkışlarla, sloganlarla işçi arkadaşlarına destek verdi. Bu sırada polis ekipleri işçilerin bulunduğu çatıya çıkarak işçileri çatıdan inmesi konusunda ikna etme çalıştı. İkna çabaları sonuç vermeyince olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri işçilerin çatısına çıktığı binanın çevresine şerit çekerek şişme branda açtı. Bu sırada vatandaşlarda olan biteni meraklı gözlerle izledi.

ORTALIK KARIŞTI

Çatıda bulunan işçiler Vali Alim Barut’un gelmesini yoksa çatıdan inmeyeceklerini ve eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Olayın olduğu caddede bulunan bir mağazadan çıkan bir çocuk çatıdaki işçilere tepki gösterince işçilerin arkadaşlarıyla çocuk arasında kısa sürede arbede yaşandı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle olay yatıştırırken mağazanın kepenkleri kapatıldı. Mağazada bulunan diğer vatandaşlar yaklaşık 10 dakika mağazada mahsur kaldı.

Polisin ikna çabaları devam ederken işçiler çatıdaki eylemlerini sürdürüyor.
Kaynak: İHA