Mutlu Kaya 6 Ay Sonra İfade Verdi

Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak, uzun bir süre yoğun bakımda kalan Mutlu Kaya, ifade verdi. Kaya, ifadesinde, Veysi Ercan’ın başına silah dayayarak, kendisiyle kaçmasını istediğini belirterek, “Onunla korktuğum için görüştüm. Beni sürekli annem ve babamla tehdit etti” dedi.

Ulusal bir televizyon kanalında düzenlenen ses yarışmasına katılarak, sesiyle Türkiye’yi büyüleyen, ancak evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanarak, günlerce yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Mutlu Kaya, ifade verdi. Saldırıya uğramasının üzerinden geçen 6 ayın ardından tedavi gördüğü özel bir hastanede ifade veren Kaya, olayı an ve an hatırladığını kaydetti.

Sanık Veysi Ercan’ı bir yıldır tanıdığını ve sürekli peşinden geldiğini anlatan Kaya, olay gününü şu ifadelerle anlattı:

“Saldırıya uğradığım gün kardeşim ve arkadaşıyla gece dışarı yemek almaya çıktık. Ercan beni aradı. Numaramı nereden bulduğunu bilmiyorum. Ondan korktuğum için cevap verdim çünkü cevap vermeseydim beni sürekli arayacaktı. Telefonu açtığım gibi ’Geliyorum’ dedi.

Görüşmek istemediğimi belirttiğimde, ’Gelir, evinizi tarar, ağabeyini öldürürüm’ dedi.

Zaten sürekli beni rahatsız ediyor, anne ve babamla tehdit ediyordu. Kavurmacıdan yemek aldıktan sonra Ercan yanımıza geldi. Daha sonra arabayla bizi eve bıraktı. Evde otururken 03.00 gibi tekrar beni arayarak küfür edince, ağladım ve ona yalvardım. Son kez görüşmek için kapıya çıkmamı istedi. ‘Sana bir şey yapmayacağım, çıkmazsan Ergani’yi ayağa kaldıracağım’ diye tehdit etti. ‘Bir şey yapmaz ve son gelişidir’ düşüncesiyle kapıya çıktım. Kapımıza gelerek, elimi sıkıca tutup, ’Gel, seninle kaçalım’ dedi.

Ben de ’Bırak beni, ben seni sevmiyorum, seninle kaçamam. Ben ağabeyime bunu nasıl yaparım? Benim şerefim ve namusum var’ dedim. Daha sonra bir dakika düşünmeden silahı çıkararak, kafama doğru sıktı. Karanlık değildi. Sokak lambasının ve evin ışığı vardı. Silah ateş almadı ancak ben ’yapma Ercan’ diye bağırdım. Kaçarken arkamdan bir daha sıktı, değmedi. Bir daha sıktı. Dördüncü kurşun kapıyı kapatırken camından bana isabet etti. Her şeyi hatırlıyorum.”

“YARIŞMAYA KATILMAMAM İÇİN SORUN ÇIKARDI”

Veysi Ercan ile peşinin bırakmasını için görüştüğünü aktaran Kaya, “Daha önce ses yarışmasının Gaziantep elemelerine gitmedim. Benim yarışmaya katılmamdan dolayı sorun çıkardı. Bu yüzden beni mahvetti ve öldürdü. Ondan önce bu kadar rahatsız etmiyordu” diye konuştu.

Kaynak: İHA