Havza Tarımsal Ürün İşleme Ve Tarım Makinaları İhtisas OSB İhalesi Yenilendi

SAMSUN - Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar, bir süre önce feshedilen OSB altyapı işinin ihalesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında tekrarlandığını bildirdi.

Acar, yaptığı açıklamada, bir süre önce taahhütlerini yerine getiremediği için talepleri doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yüklenici firmanın iş akdinin sonlandırıldığını belirtti.

Yüklenici firmanın ihale şartlarında yer alan yol, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu ve Telekom altyapı şebekesinin zamanında yapmadığını, bu nedenle yasal ihtarlar ve mahkeme tespitinden sonra iş akdinin feshedildiğini anlatan Acar, Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB için ihalenin 18 Kasım'da yeniden yapıldığını kaydetti.

İhalenin feshedilmesi sürecini büyük bir kararlılıkla takip ettiklerini belirten Acar, şöyle devam etti:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığımızın sorumluluğu altında yapılacak Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB alanına ait yol, kanalizasyon, içme suyu, yağmursuyu ve Telekom altyapı şebekesi inşaatlarından müteşekkil altyapı ihalesi, yenilendi. Bakanlıkta Havza Kaymakamımız Alper Tanrısever'in katılımıyla gerçekleştirilen ihaleyi Egemen İnşaat Ltd. Şti. isimli firma kazandı. 12 milyon 279 bin lira keşif bedeli ile yapılan ihale sonucunda 30 Kasım'da ilgili firmaya yer teslimi yapacağız. OSB'mizin altyapı işinin bir an evvel tamamlanması için işin takipçisi olacağız. OSB inşaatının tamamlanması ile bölgedeki istihdam sorununa çözüm olacağı bilinci ve hassasiyeti ile çalışmalarımız devam ediyor. İhalemizin yenilenmesi sürecinde bizlere destek veren herkese teşekkür ederim."

Kaynak: AA