Artvin'deki Sel Ve Heyelan

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Borçka'da 150 kişiye gıda kolisi dağıtıldı

İnsani Yardım Vakfı tarafından Borçka'da sel ve heyelandan etkilenen ailelere gıda yardımı yapıldı.

İHH Lojistik Birim Sorumlusu Orhan Parlak, beraberindeki ekiple birlikte 25 kilogramlık 150 adet gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Gıda dağıtımında yer alan Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, sel ve heyelan nedeniyle evleri zarar gören vatandaşların mağdur olmaması için herkesin seferber olduğunu belirterek, "Bugünde İHH’nın getirdiği yardım kolilerini arkadaşlarla beraber özellikle selden zarar gören ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. İlçede bin 100'ü aşkın başvuru var. Tabi bu sel felaketi yalnızca bir bölgeyi değil Borçka merkezini ve 37 köyünü de etkiledi. Vatandaşımız, devletimizin gereken her şeyi yerinde ve zamanında yapacağından en ufak şüphesi yok. Bizde bunun göstergesi olarak bunları vatandaşımıza yansıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İHH Lojistik Birim Sorumlusu Parlak ise ilçedeki durumun tahmin ettiklerinden daha kötü olduğunu ifade ederek, "Gördük ki bayağı kişi zarar görmüş inşallah bundan sonraki yardımlarımız devam eder. Yardımlarımızı talep üzerine de gerçekleştiriyoruz. Sunacağımız raporda işin boyutlarını anlattıktan sonra ki durumda farklı yardımlarda olabilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA