AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması

"Önümüzdeki hafta içinde inşallah kabine açıklanacak. Ülkemiz için en hayırlı kabine olacağını düşünüyorum"

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "Önümüzdeki hafta içinde inşallah kabine açıklanacak. Ülkemiz için en hayırlı kabine olacağını düşünüyorum" dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ı makamında ziyaret eden Kaya, seçim sonrası ilçe belediyeleriyle teşkilata teşekkür ziyaretleri gerçekleştirdiklerini, seçimde Zeytinburnu'nda da çalıştığını belirterek, "Sahada çalıştık, hep birlikte güzel bir sonuç çıkardık. Artan oylar dolayısıyla Zeytinburnu'na teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaya, bir gazetecinin yeni kabineye ilişkin sorusunu, "Önümüzdeki hafta içinde inşallah kabine açıklanacak. 4 yıllık güzel bir süreç var önümüzde, en iyi şekilde çalışmayı yapacak kabine için Sayın Başbakanımız çalışıyor, MYK toplantısında bizlerle hem istişare yaptı hem de tek tek görüşmeler gerçekleştirdi. Ülkemiz için en hayırlı kabine olacağını düşünüyorum. Yoğun bir çalışma yapıyor Sayın Başbakanımız, hazırlayınca Sayın Cumhurbaşkanımıza çıkacak. İnşallah, hayırlı sonuçlar bekliyoruz. Güzel olacak" diye yanıtladı.

"Kabinede iki türbanlı bakan olması bekleniyor. Bakan olarak sizi de bekleyebilir miyiz?" şeklindeki soru üzerine Kaya, "Sayın Başbakanımızın takdiri. Ben daha yeni Ar-Ge başkanı oldum. İlk başörtülü genel başkan yardımcısıyım. Verilen her görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim ama genel başkan yardımcılığım da yeni. Her noktada hizmet ederiz" diye konuştu.

Bölgedeki Suriyeli sığınmacılarla ilgili soruya ilişkin de Kaya, şunları söyledi:

"Mültecilerin kamplarda olmasını arzu ediyoruz. Sokaklarda olmaları onlar için zor. Sokakta kalmalarını istemiyoruz. Çok soğuk kış günlerinde, geçtiğimiz senelerde, Büyükşehir Belediyesi onları belli noktalarda topladı. Hem barınma hem de sıcak yemek ihtiyaçları karşılandı" dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da Afganistan'daki olumsuz şartlardan kaçanların, Avrupa ya da Türkiye'ye gelmek için yola düştüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle Avrupa'ya gitmek isteyenler Zeytinburnu'na geliyor. Burası, aktarma istasyonu gibi. Suriyeli 30 bin kişi var. Afganistan'dan da gelen 7-8 bin kişi bulunuyor. İnsanlık dramı yaşanıyor. Buna çözüm için Suriyelilerle ilgili bir politikamız var ama diğerleriyle ilgili politikamız netleşmiş değil. Aslında Türkiye'nin göçle ve göçmenlerle ilgili bir politika geliştirmesi lazım. Biz de katkı vermeye hazırız. Ülke düzeyinde geliştirilecek politikaya da katkı vermeye hazırız. İlçemizde 3 bin de Türk vatandaşı olmayan öğrenci mevcut. Şu an yurtdışından gelmiş mazlumlara devlet olarak yardımcı oluyoruz."

Ziyaret sonrası yeni hizmet binasını gezen Kaya, Başkan Aydın'dan bilgi aldı.
Kaynak: AA