Zeytinci Yevmiyeleri Belirlendi

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zeytin hasadına başlanırken Ziraat Odası Başkanlığı da, zeytin işçilerinin yevmiyelerini belirledi.

Zeytinci Yevmiyeleri Belirlendi
Kadınlar için 30, erkekler için ise 50 lira yevmiye belirlendiğini anlatan Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, yörede bu yıl rekoltenin düşük olduğunu söyledi.



Burhaniye’de, güz yağmurlarının düşmesinin ardından zeytin hasadına başlandı. Çevre ilçe ve köylerden gelen yüzlerce insan hasatta görev alırken, Ziraat Odası da yevmiyeleri belirledi. Ziraat Odası Yönetim Kurulu, yaptığı toplantı da, taşımalı işçiler için kadınlarda 30, erkeklerde ise 50 lira yevmiye belirlerken, bu ücret yatılı işçilerde kadınlar için 28, erkekler için ise 48 lira olarak belirlendi. Yörede rekoltenin oldukça düşük olduğunu anlatan Ziraat Odası Başkanı Ali Duman,” Rekolte düşük, Ancak, yağ da kalite çok yüksek. Zeytin sineği ilaçlaması henüz yapılmamasına rağmen, zeytinde sinek zararı yok. Biz bunu da yazın sıcak geçmesine bağlıyoruz. Çiftçimiz rekolteden kaybettiğini, kaliteden kazanacak” dedi.

Kaynak: İHA