Suriyeliler AK Parti'nin Zaferini Kutladı

Akçakale Belediyesi İlk Adım Yaşam Merkezi’nde kalan Suriyeli misafirler, AK Parti’nin 1 Kasım siyasi zaferini müzik eşliğinde halay çekerek kutladı.

Suriyeliler AK Parti'nin Zaferini Kutladı
Yaklaşık 2 bin 200 Suriyeli misafirin yaşadığı Akçakale Belediyesi İlk Adım Yaşam Merkezi’nde 1 Kasım seçim seçimlerinin ardından tek başına iktidar olan AK Parti’nin zaferi kutlandı. Parti ve Türkiye bayrakları ile coşan Suriyeliler, Arapça şarkılar eşliğinde halay çekip eğlendi. Suriyeli sanatçılar, şarkılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan’a olan sevgilerini dile getirdi. Düzenlenen kutlamalarda Bessam Hüseyin, “Bu sevinç sadece Türkiye halkının sevinci değil, bu sevinç bütün Müslümanların sevinci. Bu sevinç Suriye, Irak, Filistin halkının ayni zamanda sevinci. Bugün ve bugünden sonra Beşşar Esad, İran ve İran’ın uzantısı olan Hizbullah üzülsün” şeklinde konuştu.

Akçakale Belediyesi İlk Adım Yaşam Merkez Koordinatörü İbrahim Akkurt ise, "Belediye olarak ellerinden geldiği kadar Suriyelilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah Suriye’deki iç savaş biter de bu mutlu günde olduğu gibi kendi ülkelerine de bayram havasında dönerler" diye konuştu.

Kaynak: İHA