Kızılay Ürgüp'te 4 Bin Kişiye Aşure İkram Etti

Türk Kızılay’ı Ürgüp Şubesi Kızılay Haftası Kutlamaları çerçevesinde içerisinde bulunduğumuz muharrem ayında Ürgüp’te Cumartesi günü Pazaryeri, Cumhuriyet meydanı ve Osbar eğitim mutfağı önünde vatandaşlara aşure ikram etti.

Kızılay Ürgüp'te 4 Bin Kişiye Aşure İkram Etti
İlçe Pazaryeri, Cumhuriyet Meydanı ve Osbar Eğitim Mutfağı önünde yaklaşık 4 Bin kişiye dağıtılan aşure Kapadokya Aşçılar Derneğine ait Osbar eğitim mutfağında usta aşçılar tarafından hazırlandı.

Okunan dualar sonunda aşure kazanını ilçe Kaymakamı Alper Balcı açarak vatandaşlara ilk aşureyi kendisi ikram etti.

İlçe Kaymakamı Alper BalcıKızılay Şubesi tarafından Kızılay Haftası Münasebetiyle ve içerisinde bulunduğumuz Muharrem ayında vatandaşlarımıza ve turistlere aşure dağıttık. Vatandaşlar dağıtılan aşureye ilgi gösterdi. Osbar eğitim mutfağımızda usta ellerce hazırlanan aşure yine burada ustalarımızca dağıtıldı. Programda emeği geçen bütün herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi

Kızılay Başkanı Mehmet Yaman “ 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinliklerimiz kapsamında çeşitli etkinlikler sürdürüyoruz bu etkinliklerimizden biriside muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıtmak oldu. Ürgüp’te üç farklı noktada yaklaşık 4 bin kişiye aşure dağıttık. Bu kapsamda bizleri yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamımıza, Aşçılar Derneğimize ve çok değerli Ürgüplülere teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA