9. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının desteğiyle düzenlenen 9. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması, 4-8 Kasım'da Sapanca Gölü'nde gerçekleştirilecek.

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER) düzenlenen etkinlikte, Eşme sahilinde kamp kuracak amatör balıkçılar, "en büyük ve en çok balığı" yakalamak için mücadele edecek.

KAMADER Başkanı Engin Uztürk, gelenekselleşen yarışmanın, uluslararası kurallara uygun ve hakemler gözetiminde yapılacağını belirtti.

Organizasyona, yurt içi ve dışından 55 takımdan 165 yarışmacının katılacağını ifade eden Uztürk, Sapanca Gölü'nün Kartepe, Sapanca ve Serdivan bölgelerinde gerçekleştirilecek yarışmayı "Uluslararası standartlarda yaşam ve sportif avcılık için el ele" sloganıyla düzenlediklerini vurguladı.

Uztürk, şunları kaydetti:

"Bu etkinlikle bilinçsiz balık avcılığını önlemek, amatör balıkçılığı özendirmek ve başta olta balığı tutkunları olmak üzere halkın ilgisini bölgeye çekmek istiyoruz. Sportif sazan balıkçılığı ve modern sazan avcılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu şekilde yürürlükteki kanun, tüzük, yönetmelik ve tebliğlerin duyurulmasını ve uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanıyla olta balıkçılarını bir araya getirerek kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmeyi amaçlıyoruz."

Uztürk, yarışma boyunca Sapanca Gölü'ne ağ atılmaması ve önceden atılan ağların toplanması konusunda balıkçıları uyardı.

Dereceye girenlere para ödülü verileceğini, olta takımı hediye edileceğini aktaran Uztürk, sportif balıkçılık gereği, tutulan balıkların zarar görmeden fotoğraflanarak yeniden suya bırakılacağını bildirdi.

Kaynak: AA