Suriyeli Çocuklar, Hatıra Ormanına Fidan Dikti

Hatay'da kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli ailelerin çocukları, yangında tahrip olan alanda oluşturulan hatıra ormanında 5 bin fidanı toprakla buluşturdu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Hatay'da kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli ailelerin çocukları, yangında tahrip olan alanda oluşturulan "Kayıp Kuşak Olmasın Hatıra Ormanı"na 5 bin defne fidanı dikti.

"Save The Children" adlı uluslararası kuruluş ile bir temizlik firması iş birliğiyle Gülderen köyü mevkisinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar "hayallerinin de fidanlarla yeşermesi" dileğiyle dikim yaptı.

Save The Children Suriye İnsani Yardım Direktörü Martha Myers, yaptığı konuşmada, eğitimin bireylerin yaşam boyu sağlığını, gelirini ve başarı durumunu etkilediğini söyledi.

Hatay'ı simgeleyen defnenin 5 bin fidanını toprakla buluşturduklarını ifade eden Myers, şunları kaydetti:

"Bugün burada ağaç dikim programında Suriyeli çocuklarla beraber olmaktan mutluyuz. Etkinlikle, daha önceden yangın sonucu tahrip olmuş alanda ağaçlandırma yapıyoruz. Burayı yeniden canlandıracağız. Suriyeli çocuklar da savaştan kaçmış ve Türkiye'nin koruması altına girmiş durumda. Bu çocukların uzun vadeli sağlığı, geleceği ve iyiliği için burada hep beraber çalışıyoruz."

Suriyeli çocuklardan Ahmet Bereket ise İdlip'teki bombardımandan kaçtıklarını belirterek, "Ülkemizde savaştan, bombalardan kaçarak Türkiye'ye sığındık. Bugün, fidanları ve hayallerimizi toprakla buluşturduk. Buradan Türkiye halkına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA