Öğrencileri Darp Edip, Şişeye Oturtmaya Çalıştığı İddia Edilen Müdürün Yargılanmasına Devam Edildi

Eskişehir’in Beylikova ilçesinde öğrencilerin darp edildiği ve pet şişenin üzerine oturtulduğu iddiasıyla okul müdürü Ü.D.’nin yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir’in Beylikova ilçesinde bulunan Beylikova 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ü.D.’nin çok sayıda öğrenciyi darp ettikten sonra 2 öğrenciyi de pet şişeye oturttuğu iddia edilmişti. İddiaların ardından müdür görevden alınmıştı.

Konuyla ilgili açılan davanın 2’inci duruşması Beylikova Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya hakkında adli kontrol kararı bulunan tutuksuz sanık Ü.D., şikayetçi, mağdur ve tanık öğrenciler, öğretmenler katıldı.

Duruşmada konuşan tutuksuz sanık müdür Ü.D., hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, “15 öğrencilerin anlattıklarını doğru değildir. Ben kimseyi darp etmedim. Şişenin üzerine oturtmadım. Hortum veya başka bir cisimle vurmadım” dedi.

Mağdur öğrencilerden T.U. ise müdür Ü.D.’nin öğrencileri dövdüğünü gördüğünü anlattı. T.U., “A.K.’ye tokat, yumruk gibi bir şekilde vurdu. F.B’nin de yüzüne vurdu, dudağı kanadı. Çocuklar sonra kaçtı. Bunların yanlarına öğretmenler N.H., G.H. gitti. Müdür benim de bacağıma hortumla vurdu. H.H.’yi de hortumla vurdu. Hoca sinirli olduğu zaman çocukları döverdi” diye ifade verdi.

Şikayetçilerden öğrenci velisi C.D. de, “Oğlum K.D. eve gözü morarmış geldi. Sorduğumda müdürün dövdüğünü söyledi” dedi.

Bir başka şikayetçi M.K. de duruşmada oğlu H.K.’nin müdürün bahçede kar topu oynayan çocukları dövdüğünü, birinin ağzının, diğerinin burnunun kanadığını, kendisine de hortumla vurduğunu anlattığını ifade etti.

Tanıklardan N.S., derse girdiğinde çocukların ağladığını, Furkan’ın dişi veya dudağının kanadığını gördüğünü belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“M.E.’nin burnu kanıyordu. A.K. gözaltının ağrıdığını anlattı. M.A. yürümekte zorluk çekiyordu. Sorduğumda Ü.D.’nin dövdüğünü söyledi.

Olaydan bir gün sonra B. ve G. isimli hoca ile müdür Ü.D.’nin odasına gidip olayı sorduk. Müdürün ‘evet ben dövdüm’ dediğini duydum.”

Müşteki F.K. da “Müdür benim dudağımı patlattı. Ayrıca dişimden bir parça, vurmanın etkisiyle kırıldı. A.K.’yi vurarak gözünü morarttı. Müdür, sınıfta elimdeki pet şişeyi aldı ve ‘Üzerine otur’ dedi.

Ben de elimle itekleyerek müdürden kurtuldum. Bu duruma arkamda oturan arkadaşlar da şahittir" ifadesini kullandı.

Şikâyetçi ve mağdur öğrencilerin yaşları küçük olduğu için mahkemede bulunan pedagog R.T., yaptığı gözlemde verdikleri ifadeleri kendi iradeleri kapsamında verdiğini, beyanlarının tutarlı ve tereddütsüz olduğunu kaydetti.

Mahkeme, avukatının talebi üzerine sanık Ü.D. hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme, eksik evrakların toplanması, bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri tarihe erteledi.
Kaynak: İHA