Kartepeli Öğrenciler Meşe Palamudu Topladı

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Birimi, minik öğrenciler ile birlikte meşe palamudu topladı.

Kartepeli Öğrenciler Meşe Palamudu Topladı
Temizlik İşleri Müdürlüğünce yapılan çalışmada okullarda öğrencilere çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılamak için, atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşümün önemi, çevremize ve dünyamıza sahip çıkalım eğitimleri verildi ve öğrencilerle beraber meşe palamudu toplama etkinliği düzenledi.

Şehit Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu Ortaokulu ve Mavi Boncuk Ana Okulu öğrencileri ile birlikte yapılan çalışmada öğrenciler doğayla baş başa oldukça güzel vakit geçirirken, tohumun nasıl oluştuğu, tohumdan nasıl fidan oluştuğu konularında yerinde eğitim aldılar. Daha sonra topladıkları tohumları fidan olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kullar fidanlığında toprağa ekerek tüpleme çalışması yapan öğrenciler, böylelikle ağacın oluşumunu en başından kendi elleri ile desteklemiş oldular.

9-15 Kasım’ın Erozyonla Mücadele Haftası olması sebebi ile böyle bir çalışma yaparak ağaçlandırmanın arttırılmasını ve çocuklara ağaç sevgisi aşılamayı amaçladıklarını söyleyen Kartepe Belediyesi Çevre Mühendisi ve TEMA Kartepe İlçe Sorumlusu Gökçen Gönülay, “Ağaçlar sadece insanlar için oksijen kaynağı değil aynı zamanda toprağın koruyucusu ve insandan başka diğer canlı türlerine de ev sahipliği yapmaktadırlar. Bunun bilincinde nesiller yetiştirmek ise bizim en büyük sorumluluklarımızdandır” dedi.

Konu ile ilgili olarak Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Her yıl binlerce metrekare ormanımız çeşitli sebeplerle yok olmaktadır. Bu nedenle de dünyamızın havası gün geçtikçe kirlenmektedir. Daha temiz bir havayı solumak ve gelecek nesillerimize daha temiz bir dünya bırakmak için ağaçlandırmaya önem vermeliyiz. Bunu da ancak çocuklarımıza güvenerek yapabiliriz. Fidanı diken çocuk korumasını ve bakımını da yapacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA