Darıcalı Genç Gazeteci Çocukluk Hayallerini Gerçekleştirerek Oyuncu Oldu

Darıca’lı genç gazeteci Enes Tozlu hayallerini gerçekleştirmek adına Darıca’da bulunan bir yapım şirketine giderek oyunculuğa adım attı ve bir anda bir çok dizi ve filmde rol aldı.

Darıcalı Genç Gazeteci Çocukluk Hayallerini Gerçekleştirerek Oyuncu Oldu
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde gazetecilik yapan Enes Tozlu, tiyatro ve kamera önü eğitimlerini tamamladıktan sonra televizyon sektöründe birçok dizide rol almaya başladı.

Gazetecilikten sinema ve dizi sektörüne geçiş yapan Enes Tozlu aynı zamanda ünlü bir yapım şirketinin de oyuncuları arasında. Bu zaman kadar Karaman Koyunu sinema filmi, Ötesiz İnsanlar dizisi, Urfalıyam Ezelden dizisi, İki Dünya Arasında dizisi ve Zengin Kız Fakir Oğlan dizilerinde rol alan genç Enes şimdi ise Manyetik Alan sinema filmi ile izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Gazeteciliğe nasıl başladığını anlatan Enes, “Darıca’da bulunan bir gazeteye bir gün gittim. ’Ben bu işi yapmak istiyorum. Gazetecilik çok güzel bir meslek. Önemli olan gazetecilikte doğruları yansıtmak ve gazeteciliği ilkeleri ile yapmaktır’ dedim. En önemli kural olarak da doğru ve tarafsız haber yapmak bu meslekte çok önemlidir dedim. Gittiğim gazetenin sahibi de bu sözleri duyunca çok doğru söylüyorsun dedi ve o günden itibaren o gazetede çalışmaya başladım” dedi.

Enes Tozlu, “İnsanların dışarıda ilgisini çekmek, ilgisini kazanmak zor bir şey. Ben de bu potansiyeli yakaladığıma inanıyorum. Yolumu ve çizgimi böyle çizdim ve devam ediyorum. Gazetecilikten oyunculuğa geçtim diye gazeteciliği bırakmadım. Gazeteciliğe devam ediyorum ama oyunculukta insanın hayatına bambaşka bir güzellik katıyor” şeklinde konuştu.

Oyunculuğa Birol Güven aracılıyla başladığını belirten Tozlu, ”Darıca’da kendisinin sahibi olduğu yapım şirketi birçok dizi yaptı. Bende yanına giderek bu dizilerde rol almak istediğimi söyledim ve bu dizilerde rol aldım. Rol aldıktan sonra bu işin üzerinde eğitim alabileceğimi düşündüm. İki buçuk sene tiyatro, kamera önü eğitimleri aldım. Bu eğitimlerimi tamamladıktan sonra Urfalıyam Ezelden dizisinde oynadığım mafyanın sağ kolu rolü ile gündeme geldim. Bu dizinin ardından Kartal Çidamlı’nın yönettiği Karamanın Koyunu isimli sinema filminde Fırat Çöloğlu ile birlikte rol aldım. Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinde trafik polisi rolünde oynadım. Yakın zamanda çekimleri başlayacak olan, Kenan Deren yönetiminde Manyetik Alan isimli sinema filminde oynamam için teklif aldım ve bu teklifi inceleyerek bu filmde mutlaka oynamalıyım diye karar verdim. Bu filmde ise başrol paylaşımcısı olarak bir iş adamının oğlunu canlandıracağım” ifadelerini kullandı.

Oyunculuğun çocukluğundan beri aklında olan bir şey olduğunu belirten Tozlu, “Oyunculuğa başlamam tesadüfen gerçekleşen bir şey değil. Çocukluğumdan beri aklımda olan bir şeydi. Acaba bu insanlar nasıl televizyona çıkıyor, bunun zor şartları var mı, kolay şartları var mı diye düşünüyordum. Tabi zaman geçtikten sonra eğitim alınca her şeyin oturacağına ve her şeyi kolaylıkla yapabileceğime inandım ve Birol Güven aracılığıyla oyunculuğa başladım” şeklinde konuştu.

Tozlu, “Ben tiyatro ile pek ilgilenmedim. Arkadaşlarımla bazen skeçler yapıp bunları internet ortamından paylaşıyorduk. Ama şöyle de bir gerçek var, önümüzde ki günlerde bir tiyatro mizahı çıkarsa tabi ki seyircinin karşısına çıkarak bir oyun sunarım. Şuanda öyle bir projem yok. Şuanda dizi ve sinemalarım devam ediyor. Bir sinema filmi bana göre bir diziden daha ağırlıklı hatta en son Seksenler dizinde bekçi Bekir karakterini canlandıran Hacı Ali Konuk ile birlikte Merdiven Baba filminde oynadım” dedi.

Şuanda çekimleri gerçekleştirilen Manyetik Alan filminin bazı sahnelerinin İzmit’te çekileceğini belirten Enes Tozlu, “Manyetik Alan filmimiz, Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan bir termal otelde, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde ve Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer Alan SEKAPARK park alanında çekilecek” ifadelerini kullandı.

Kendisi gibi genç yaşta oyunculuğa başlayacak olanlara da tavsiyelerde bulunan gazeteci ve oyuncu Enes Tozlu, “Oyunculuk biraz yetenek meselesi biraz da eğitim meselesidir. Her ikisi de olduğu zaman oyunculuk yapılabilir. Çok güzel bir meslek ama bu mesleğin yapılması için mutlaka ama mutlaka eğitiminin alınması gerekiyor. Torpil de bu sektörde bir yere kadar insanları götürebilir. Her şeyin başı eğitim. Tiyatro, kamera önü eğitimlerini tamamlayan herkesin bu sektörde bir şeyler yapabileceğine inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA