Belediye Otobüs Şoförleri Sertifikalarını Aldı

“Engelli Bireylerle İlgili Sağlıklı Farkındalık ve Sağlıklı İletişim” eğitimini başarıyla tamamlayan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Otobüs İşletmesi’nde görev yapan şoförlere sertifikaları verildi.

Belediye Otobüs Şoförleri Sertifikalarını Aldı
Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı koordinesinde geçtiğimiz ay yaklaşık 500 şoföün katılımı ile gerçekleştirilen “Engelli Bireylerle İlgili Sağlıklı Farkındalık ve Sağlıklı İletişim” eğitiminin sertifika töreni düzenlendi.

Burada konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yalçın Akyol, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmeciliği Müdürü Abdullah Yavuz, eğitime katılan personele teşekkürlerini sundu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten ise eğitimin önemine değinerek, “Büyükşehir Belediyesi şoförlerimiz her gün vatandaşlarımızla birebir, yüz yüze iletişim kuruyor. Bu yüzden engelli farkındalığı ve iletişimi açısından personelimizin eğitimi ve tavrı büyük önem taşıyor. Bugün sağlıklıyız ancak hayatta başımıza ne geleceği belli olmaz. Hepimiz kendimizi birer engelli adayı gibi düşünerek hareket etmeliyiz, engellilerle iletişimizi onların hayatlarını kolaylaştıracak şekilde kurmalıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimi başarı ile tamamlayan şoförleri sertifikaları verildi.

Törene, Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmeciliği Müdürü Abdullah Yavuz, Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan da katıldı.

Kaynak: İHA