Ankara'da Emet Günleri

Ankara’da düzenlenen 8.Ege İlleri Tanıtım Fuarı sona ererken, Emet Belediyesi ve Emet Kaymakamlığı’nca açılan stant ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Ankara'da Emet Günleri
Etkinlikte Emet ilçesinde faaliyet gösteren yerli bal, tarhana ve erişte gibi ürünlerin tanıtıldığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Koca, "Ankara’da ilçemizde esnaflık yapan üreticilerimiz kadar Emetli yazarlarımızın kitaplarını, ressamlarımızın tablolarıyla da ilçemizin kültürel zenginliğini tanıttık. Halk eğitim merkezimizin zengin koleksiyonu ile stantlarımızı doldurduk. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu başta olmak üzere, eski ve yeni bakanlarımız, milletvekillerimiz, üst düzey bürokratlarımıza ilçemiz ve zenginliklerini tanıtma imkanı bulduk.Emet Belediyesi olarak bundan sonrada bu tür organizasyonlarda yerimizi alacağız" dedi.

Ankara’da Emet tarhanasını tanıtan yerli üretici Ruhi Kınık’ta kendilerine bu imkanı sağladığı için Emet Belediyesi’ne teşekkür etti. Kınık, "Ankara’da 2 bin den fazla vatandaşa Emet tarhanası tattırdık. Meşhur tarhanamızı pişirerek misafirlerimize ikram ettik. İlçemizin tanıtımı söz konusunda olduğunda Türkiye’nin her yerine gitmeye hazırız” ifadelerini kullandı. (EFE)
Kaynak: İHA