Şanlıurfa'da Şehit Ailesine ''Şehadet Belgesi''

Kilis'te, Suriye tarafından güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu şehit olan piyade erYusuf Beylem'ın Akçakale ilçesinde yaşayan ailesine "Şehadet Belgesi" verildi

Kilis'te, Suriye tarafından güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu şehit olan piyade er Yusuf Beylem'in Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ikamet eden ailesine "Şehadet Belgesi" verildi.

Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, şehit Beylem'in Akçakale ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Alpcan, Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz'un da hazır bulunduğu ziyarette şehidin adına düzenlenen Şahadet Belgesi'ni ailesine teslim etti.

Alpcan, bir süre sohbet ettiği aileye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın başsağlığı mesajlarını iletti.

Yavuz da ailenin acısını yıllar önce kendilerinin de yaşadığını belirterek, vatan uğruna daha nice canları vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Ülkenin birlik ve beraberliği için ellerinden geleni tarih boyunca yaptıklarını kaydeden Yavuz, "Aileye başsağlığı ve sabır dilemekten başka bir şey yapamıyoruz. Fakat her zaman kendilerinin yanında olacağız" diye konuştu.

- "4 oğlum da hazır"

Şehidin babası İsa Beylem de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları kaydetti:

"Devletimiz, milletimiz var olsun. Ordumuzla gurur duyuyorum. Yusuflar, Mehmetçiklerimiz var olsunlar, hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bayrağımız ve vatanımız sağ olsun. Şehit babası olarak 5 evladım vardı. Birini şehit verdim. 4 oğlum da hazır. Her an için ben de içlerinde olmak üzere göreve hazırız. 2-3 çapulcuya fırsat vermeyiz."

Yusuf Beylem, 2 Eylül'de Kilis'te Suriye tarafından güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu şehit olmuştu.
Kaynak: AA