Menemen Ticaret Odası 12. KOSGEB Mülakatı Yapıldı

Menemen Ticaret Odası katkılarıyla başlayacak olan 12. KOSGEB Girişimcilik Eğitimi’ne başvuran adaylar için 18 Kasım Çarşamba günü mülakat düzenlendi. Oluşturulan komisyon tarafından tek tek başvuruları değerlendirilen ve görüşmeye alınan adaylar arasından eğitim almaya hak kazanan 30 kişi ve yedekleri, 19 Kasım tarihinden itibaren Menemen Ticaret Odası tesislerinde eğitim görecek.

Menemen Ticaret Odası 12. KOSGEB Mülakatı Yapıldı
Eğitimleri tamamlayan girişimci adayları, işletmelerini kurduktan sonra KOSGEB veri tabanına kayıt olarak hazırladıkları iş planları ile KOSGEB’e başvuruda bulunacak. KOSGEB Komisyonu tarafından iş planları onaylanan girişimciler, 30 bin TL karşılıksız hibe desteği almaya hak kazanıyor. Mülakat sonrasında açıklama yapan Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, “Menemen Ticaret Odası olarak ’durmak yok yola devam’ diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 400 genç girişimciye eğitim verdik. 150 civarında işletme kuruldu. Genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Devletimiz 30 bin TL hibe 70 bin TL de destek kredisi veriyor. İnsanın anasının babasının yapmadığını devletimiz yapıyor. Devlet yetkililerimize teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan, eğitimlere devam mecburiyetinin olduğu, iki hafta süresince hafta içi 09.00-16.00 arasında imza atılmak suretiyle yoklama yapıldığı ve hafta sonları eğitimin olmadığı belirtildi.
Kaynak: İHA