Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Sjanits Açıklaması

"AB ve NATO, bölgedeki sıkıntıların Türkiye olmadan çözülemeyeceğini anladı. Letonya sorunsuz ilişkileri olan AB ülkelerindendir. Dolayısıyla biz, AB ve Türkiye arasındaki diyaloğa katkıda bulunabiliriz"

Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Atis Sjanits, "AB ve NATO, bölgedeki sıkıntıların Türkiye olmadan çözülemeyeceğini anladı. Letonya sorunsuz ilişkileri olan AB ülkelerindendir. Dolayısıyla biz AB ve Türkiye arasındaki diyaloğa katkıda bulunabiliriz" dedi.

Sjanist, merkez Osmangazi ilçesindeki bir restoranda Bursa Fahri Konsolosu Yavuz İskenderoğlu'nun ev sahipliğinde "Letonya Cumhuriyeti'nin 97'nci Milli Günü kutlamaları" dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

Tebrikleri kabul eden ve Bursa'daki kutlamaların ev sahipliğini üstlenen Fahri Konsolos İskenderoğlu'na teşekkür eden Sjanist, "Letonya Cumhuriyeti 3 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti ise 8 yıl sonra 100. yıl dönümünü kutlayacak. Bu sene biz Letonya Türkiye diplomatik ilişkilerinin 93. yıl dönümü kutlamaktayız. Neredeyse bir yüzyıl geçmiş fakat zamanla bu ilişkiler değişmemiştir" diye konuştu.

Letonya Cumhuriyeti'nin 11 senedir Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyesi olduğunu Hatırlatan Sjanist, şöyle konuştu:

"NATO güvenliğimizi sağlamaktadır. Letonya'nın NATO'ya katılmasında Türkiye'nin bölgedeki güvenliği sağlamak için verdiği destekleri unutmadık. AB ve NATO, bölgedeki sıkıntıların Türkiye olmadan çözülemeyeceğini anladı. Letonya sorunsuz ilişkileri olan AB ülkelerindendir. Dolayısıyla biz, AB ve Türkiye arasındaki diyaloğa katkıda bulunabiliriz. Letonya Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosluğu, halklarımızın birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamaktadır. Ümit ediyorum ki Letonya ve Türkiye arasındaki barış ve bolluk içerisinde kurulacak hedeflerimiz gerçek olacaktır."

İskenderoğlu da Letonya ile Türkiye arasındaki dostluk temelinin 1925 yılında atıldığını belirterek, bunun senelerce devam etmesi dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından, "97'nci yıl pastası" kesildi.

Resepsiyona Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.
Kaynak: AA