Karısının Rehin Alındığı Endişesiyle Kalp Krizi Geçirdi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde telefonda "Eşini rehin aldık" tehdidiyle para isteyen dolandırıcıya havale yapmak üzere PTT şubesine giden emekli öğretmen, geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırıldı

BURSA - Bursa'nın Mudanya ilçesinde, telefondaki dolandırıcının "Eşini rehin aldık" tehdidinde bulunarak para talep etmesi üzerine endişeye kapılan emekli öğretmen, istenen parayı yatırmak için gittiği PTT şubesinde kalp krizi geçirdi.

Alınan bilgiye göre, emekli öğretmen Şinasi Doğan'ı (69) telefonla arayan bir kişi, "Eşini rehin aldık. Telefonu kapatmadan PTT şubesine git ve 4 bin 500 TL yatır" dedi.

Yaşadığı panik ve korkuyla dolandırıcının istediği parayı yatırmak üzere PTT şubesine giden Doğan, burada fenalaşarak yere yığıldı.

Görevlilerin çağırdığı 112 acil servis ekiplerince müdahalede bulunulan Doğan, daha sonra Mudanya Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen ve durumu ağır olan Doğan, buradan Bursa'daki özel bir hastaneye sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Olaya tanık olan Türk Haber Sendikası Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, elinde cep telefonuyla şubeye gelen Doğan'ın, görevli memurun kulağına eğilerek "Hanımımı evde rehin aldılar, bana polis çağırın" dediğini aktardı.

Doğan'ın arka bölüme alınarak polis çağrıldığını anlatan Avcı, "Vatandaşı sürekli sıkıştırmışlar, 'parayı yatır' diye. O da 'tuvaletteyim şu an çok sıkıştım' diye oyalamış. Polis ile memur odaya girerken vatandaş yere düşmüş. Sesi duyunca biz de gittik. Elimizden geldiği kadar müdahale etmeye çalıştık. 112'yi aradık, geldi, gerekli müdahaleleri yaptı aldı ve götürdü" diye konuştu.

Olayı öğrenen Doğan'ın yakınları da hastaneye gitti.
Kaynak: AA