Diş Hekimliği Sempozyumu

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ve Hatay Diş Hekimliği Odası işbirliğiyle “Diş Hekimliği Sempozyumu” düzenlendi.

Diş Hekimliği Sempozyumu
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizamı Duran, Türkiye’nin en genç fakültelerinden biri olan Mustafa Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi çalışanları olarak çağdaş eğitim ve dünya standartlarındaki tedavi kalitesini amaçlayan, her biri kendi alanında yetkin araştırmacı, kanıta dayalı, diş hekimliğinin önemini kavramış, ulusal ve uluslararası platformlarda vizyon sahibi çok genç ve dinamik bir kadroyla yola çıktıklarını belirtti.

Duran, “Ulusal ve evrensel sorunlara duyarlı, analitik düşünce yeteneğine sahip, bilgiyi referans alan, yüksek farkındalıklı hekimler yetiştiren, mesleki bilgi, beceri ve modern diş hekimliği teknolojisini kullanma açısından donanım kazandırmayı hedefleyen bu tür sempozyumlar düzenlemeyi kendimize ilke edindik” dedi.

Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Sekreteri Ali Gürlek, diş hekimlerinin sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştıklarını belirterek, ”Türk Diş Hekimleri Birliği ve odaları olarak tüm çalışmalarımızda diş hekimlerimizin çıkarlarıyla toplumun çıkarlarını ortaklaştırmaya çalışıyoruz. Ve tüm çalışmalarımızı diş ve diş eti hastalıklarının önlenebilir hastalıklar olduğu bilinciyle yapıyoruz. Olmasını istediğimiz şey toplum ağız ve diş sağlığı göstergelerinin iyileştirilmesi ve diş hekimlerine sağlıklı bir hizmet sunumunun gerçekleştirilmesidir” şeklinde konuştu.

Sempozyumda Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Baybora Kayahan da “Baştan Sona Endodonti” adlı sunum gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA