Büyükşehir'den Örnek Eğitim Desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, engelli, anne-babası resmen ayrı öğrencilere yönelik sürdürdüğü eğitim yardımı hesaplara yatırıldı. Eğitim yardımından bu yıl Konya genelinde 15 bin 490 öğrenci yararlanırken toplam rakam 76 bin 669 oldu.

Büyükşehir'den Örnek Eğitim Desteği
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, engelli, anne-babası resmen ayrı ve TEOG sınavına göre Türkiye geneli yüzde 0,1’lik dilime giren öğrencilere yönelik sürdürdüğü eğitim yardımının ilk taksiti öğrencilerin hesaplarına yatırıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir eğitim ve öğrenci şehri olan Konya’da 2004 yılından bu yana ilkokuldan lise sona kadar 76 bin 669 öğrenciye eğitim yardımında bulunduklarını belirterek, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğu bilinciyle eğitimi ve öğrencileri desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi. Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından Konya merkezdeki okullarda okuyan öğrencilere verdikleri eğitim yardımını Konya’nın 31 ilçesine genişlettiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, bu dönem eğitim yardımı alan 14 bin 825 öğrencinin 8 ay boyunca eğitim yardımı alacağını söyledi.



Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen eğitim yardımı kapsamında öğrenciler 8 ay boyunca destekleniyor. Karatay, Meram ve Selçuklu’daki öğrenciler eğitim yardımını kendilerine teslim edilen banka kartlarından çekerken, diğer ilçelerdeki eğitim yardımı ise kendilerine en yakın PTT şubesinde veli veya vasilerin kimlik numarasına yatırılıyor.
Kaynak: İHA